• DOLAR 32.453
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2474.457
  • ...
Ağrılı Peygamber Sevdalılarından anlamlı bayramlaşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Ağrı`da bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Anadolu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından bayramlaşma programı düzenlendi.

Bayramlaşma Programının adresi ise İslami faaliyetleri tahammülü olmayan devlet içerisindeki karanlık güçler tarafından yargısız bir şekilde 2000 yılında infaz edilen Ağrı Merkez Camii İmamı Murat Gök`ün kabri oldu.

Program, Göksel Zeren`in okuduğu Kuran Tilaveti ile başladı.
Kuran`ın okunmasının ardından Şehit Murak Gök ile yıllarca arkadaşlık yapmış, HÜDA PAR İl Başkanı ve Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü Dönem Sözcüsü Şaban Gökhan bir konuşma yaptı.

“Murat hoca Kuran aşığıydı”
Murat Gök`ün hayatını İslam`a ve Kuran`ın hizmetine adadığına dikkat çeken Şaban Gökhan, Murat Gök`ün bir dava adamı olduğunun iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı.
Gökhan,” Şehit Murat hocayı anlatmak biraz zor olacak ama Murat hoca ile vakit geçirdiğimden dolayı kendisinden biraz bahsetmek isterim. Şehit Murat hoca bir Kuran aşığıydı. Kendini İslam davasına, Rabbine adamış, Ağrılı çocuk ve gençlerimizin İslam ahlakı ile yetişmeleri için canıyla, malıyla, zamanıyla birlikte mücadele etmiş bir dava adamıydı. Gerçekten şehidin güzel hasletleri çoktu. Şehitten alacağımız çok güzellikler vardı. “ dedi.

“O zamanın Musaplarından biriydi”

Şehidin en güzel tarafının her Müslüman için örnek alınacak hayatı olduğunu belirten Gökhan, sözlerine şöyle devam etti:

“Şehit, varlık içinde olan zengin bir ailenin çocuğuydu. Mal, mülk ve makam sahibiydi. Ama dünyanın malını ve mevkiini elinin tersi ile itti. O zamanın Musaplarından biriydi. Şu gördüğümüz karşı sokağın 2 sokak ötesinde kalmış olduğu yıkık, harabe bir ev vardı. Orada 40 gün boyunca sadece kahvaltılık yiyeceklerle karnını doyurmuştu ve hiçbir zamanda o yaşantısından da şikâyetçi olmamıştı. Rabbim bizlere de o şuuru nasip etsin. “

“Murat Gök`ün Ağrı`ya büyük emekleri var”
Şehit Murat hocanın bu memlekete vermiş olduğu çok büyük emekleri olduğunu ve yüzlerce gencin hidayetine vesile olduğunu beliren Gökhan, “Onlara Kuran dersi vermiş, onlara Hz. Resulullah`ın Sünneti Seniyesini benimsetmiş, onları bir dava adamı olarak yetiştirmiştir. Murat hoca kendisini sadece İslam`a adamıştır. Toplumun ıslahı için çalışırken, Allah`ın davası için mücadele ederken, İslam düşmanları da boş durmuyordu. Şehit Murat Gök hocamızı 28 Şubat kanunsuzluğuyla yargısız bir şekilde Devletin içerisindeki derin odaklar, paralel yapılar katlettiler.  Nihayetinde özetle şunu bilmemiz gerekir ki kazanan Şehit Murat ve Allah`ın taraftarları olmuştur. Kaybedenler ise kendini İslam`a adamış insanları katletmeyi meslek haline getirmiş olan zalimler olmuştur. “ ifadelerini kullandı.

“Murat hocanın talebeleri olan bizler Şehidin kabri başında ona ahdimizi, sözümüzü yeniliyoruz.” diyen Gökhan, “Ey şehit! ‘Bize bırakmış olduğun mirasın, Kuran hizmetine canımız pahasına da olsa Allah`ın izni ile sahip çıkacağız. Senin sürdürmüş olduğun ıslah ve irşat faaliyetlerini biz devam ettirerek Rabbimizin huzuruna çıkacağız. “ sözleri ile konuşmasına son verdi.

Programın ardından Peygamber Sevdalıları bir birleri ile bayramlaştılar. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir