• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
HÜDA PAR`dan şehit ve tutuklu ailelerine bayram ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Ramazan bayramı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye`de de sevinçle karşılandı. Bayram namazında camiye giden milyonlarca insan, bayram namazın kıldıktan sonra dünya Müslümanları için dua ederek bayramlaştı. Bayramı buruk karşılayan binlerce ailede var. Kimisi yurdundan hicret etmiş, kimisinin sevdikleri cezaevinde, kimisinin eşi yada oğlu şehit olmuş ailelerde bayram hüzünlü geçiyor.

Bayramda şehit, tutuklu ve muhacir ailelerini unutmayan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı bu aileleri ziyaret edip bayramlarını kutladı.  HÜDA PAR Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve İstanbul İl Başkanı Yardımcısı Metin Demir bayramın birinci günü, bayramı buruk karşılayan bu aileleri ziyaret etti.

Babadan ayrı geçen 16 bayram

Bayram ziyareti kapsamında HÜDA PAR Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, İslami davadan 9 yıldır cezaevinde olan Ömer Faruk Demir`in ailesini ziyaret etti. Ziyaretten memnun olan Demir`in ailesi HÜDA PAR heyetine teşekkür etti. Ömer Faruk Demir`in oğlu 8 yaşındaki Muhammed, 4 aylıkken ayrı düştüğü babasına kavuşacağı günü bekliyor. Muhammed ve annesi, babalarından ayrı yaklaşık 20 bayramdır, bayramı buruk olarak geçiriyor.


Ömer Faruk Ailesi

15 yıldır ayrı bayram geçiriyorlar

İslami davadan mahkum olan ve 15 yıldır cezaevinde olan Ahmet Er`in ailesini ziyaret eden HÜDA PAR heyeti aile bayramlaştı. Er ailesi ziyaretleri için HÜDA PAR heyetine teşekkür etti.


Ahmet Er ailesi

Yasin Demir 14 yıldır cezaevinde

28 Şubat sürecinde tutuklanıp müebbet hapis cezasına çarptırılan ve cezaevinde Hepatit B ve Delta Süper Enfeksiyonu hastalıklarına yakalanan Yasin Demir`in ailesini de ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, Demir`in ailesi ile bayramlaştı. Yasin Demir hasta olmasına rağmen 14 yıldır cezaevinde tutuluyor.

Yasin Demir ailesi

Havva teyze; sadece torunlarımı düşünüyorum

Sadece bayramı ailelerinden ayrı geçiren ve buruk bayram geçiren Türkiye`de ki Müslüman aileler değil. Çeçenistan`dan Rus zulmünden kaçıp Türkiye`ye sığınan Çeçen muhacir aileleri de unutmayan HÜDA PAR heyeti Çeçen aileleri de ziyaret etti.  Ziyaretten çok memnun olan Çeçen aileler HÜDA PAR heyetine teşekkür etti. Üç yetim torununa bakan Çeçen Havva teyze şehit olan çocuğunun acısı bir yana baktığı yetimleri düşünüyor. Havva Teyze, ‘torunlarımın büyüdüğünü görmek istiyorum` diyor. Havva Teyze, kendilerini bayramda unutmayan HÜDA PAR heyetine ziyaretleri için teşekkür etti.

Abdulvahap bey ailesi

2 kardeşi ve 2 oğlu şehit olan aile

Başka bir Çeçen ailenin acısı ise daha büyük. Abdulvahap Bey, 2 kardeşini ve 2 oğlunu şehit vermiş ve bir yetime bakıyor. Abdulvahap bey kendilerine kucak açan Türkiyeli Müslümanlara teşekkür ederken, burada kendilerini yalnız hissetmediklerini söylüyor.

Kesire teyze

Kesire Teyze dört şehit annesi

Kesire Teyze dört çocuğun şehit vermiş, metanetli başka bir Çeçen. Kesire Teyze`de ziyaretten çok memnun olduğunu ifade ederek HÜDA PAR heyetine teşekkür etti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir