• DOLAR 32.476
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.861
  • ...
Kâhtalılar bayram namazına akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı Ramazan'a veda ederken bayram sabahının ilk saatlerinde camilere akın eden vatandaşlar,   Ramazan Bayramı Namazını kılıp, Müslümanlar için dua ettiler.

Kâhta’nın tarihi camilerinden Celaleddin Merkez Camisine bayram namazını kılmak için gelen vatandaşlar, vaaz sohbetini dinledikten sonra Cami İmam Hatibi Reşat Tank'ın arkasında saf tuttular. Huşu içerisinde kılınan bayram namazının ardından minbere çıkan imam, hutbesinde Ramazan ayında yapılan amel ve davranışların bundan sonra da yapılmasını istedi.

Hutbesinin devamında "Günde bir dakika da olsa mutlaka Kur'an'ı açıp onunla zaman geçirmeliyiz. Günde bir vakit de olsa camide namaz kılmalıyız. Dikkat etmemiz gereken bir diğer husus da namaz borcu olmayacak şekilde Allah'ın huzuruna çıkmalıyız, Kur'an okumayı öğrenmemiş şekilde Allah'ın huzuruna çıkmamalıyız." dedi.

Hutbe ve teşrik tekbirleri bittikten sonra, ellerini semaya açan Müslümanlar, af ve mağfirette bulunurken Müslümanların vahdeti için de dualarda bulundular.

Ramazan bayramı hakkında duygularını paylaşan cemaat, Ramazan bayramının tüm İslam âlemin, özellikle orta doğu coğrafyasındaki kan ve gözyaşının son bulması dileğinde bulundu.

Bayram namazını kılan vatandaşlar mezarlığa akın etti.

Camilerde kılınan bayram namazının ardından bu kez mezarlıkların yolu tutuldu. Kaybettikleri yakınlarının bayramını kutlayan vatandaşlar, yakınlarının mezarı başlarında uzun süre dua ettikleri ve Yasin-i Şerif okudukları görüldü. (Mehmet Eren/Aydın Evren - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir