• DOLAR 32.485
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2483.262
  • ...
Almanya`nın Wiesbaden kentinde Bayram coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`nın Wiesbaden kentinde İslamî hizmetlerini sürdüren Vahdet Camii, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte gelen Müslümanlarla doldu taştı.  

Kentte yaşayan gurbetçilerin yanı sıra Wiesbaden kentinde yaşayan   çeşitli milletlerden bir çok Müslüman,  Mübarek Ramazan Bayramı namazını kılmak için Vahdet Camiine akın etti.

Vahdet Camii`nin Bayram programı bayram namazından önce  okunan Rahman suresi ile başladı. Daha sonra cami imamı Faik Hoca tarafından  sohbet verildi.

Sohbette bayramların Mülümanların hayatında çok önemli bir yer teşkil ettiği belirtilerek, unutulmaya yüz tutmuş bayramların yeniden hayata geçirilmesi konusunda,  her Müslümanın üzerine düşen sorumluluklar bulunduğu vurgulandı.

Sohbette ayrıca bu bayram gününde bile dünya çapında zulüm ve haksız saldırılara uğrayan Müslümanların ve ülkemiz  başta olmak üzere, İslam ve Kur`an yolunda mücadele ederken, zindanlara atılan Yusufî abiler ve kardeşlerin kurtuluşu için de duaların unutulmaması gerektiği ifade edildi.  

Yapılan sohbetin ardından Bayram namazı kılındıktan sonra hutbe irad edildi. Hutbede, ‘Ey iman edenler, birbirinizle çekişerek, bölünüp parçalanmayın. Aksi halde düşmanınıza karşı korkuya kapılırsınız, heybetiniz de gider.`  ayeti gereğince, Müslümanların böyle bir günde ayrı ve dargın durmalarının düşünülemeyeceği, bu bayram gününde tüm küskünlerin barışması, ya da barıştırılması gerektiğine dikkat çekildi.

Okunan hutbenin ardından toplu musafaha ile bayramlaşma merasimi yapıldı.

Bu arada Vahdet Camiine gelenlerden bir çok kişinin, araçlarını park edecek yer bulamadıkları için bayram namazına yetişemedikleri öğrenildi.  (Enes Oral-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir