• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
Kızıltepe halkı son mukabeleye yoğun katılımla Ramazan`a veda etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının başlamasıyla Camilerde başlayan Kur'an-ı Kerim mukabelelerine son güne  kadar Kızıltepe halkı tarafından 7'den 70'şe yoğun ilgi gösterdi.

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan Mukabele sünneti, bu yıl da büyük bir ilgi ve yoğun bir teveccüh ile tamamlandı.

Kur'an-ı Kerim ayı olan Ramazan'da, Kızıltepe camilerinde okunan mukabeleye halkın  son günde yoğun katılım gösterdiği görüldü.

Özellikle ilçe merkezinde bulunan Yeni Cami'de öğle namazının ardından halk okunan mukabeleye yoğun ilgi gösterdiği gözlerden kaçmazken,  bugün okunan son mukabelede de yaşlı genç ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Ramazan ayı boyunca Cami imamının sesli olarak okuduğu Kur'an-ı Kerim'i okumasını bilenler takip ederken, bilmeyenler ise aynı sevaptan yaralanmak için sessiz bir şekilde dinliyorlardı.

Yeni Cami İmamı Mehmet Salih Çalka  şunları söyledi:

“Peygamber Efendimizin (sav) sünnetini her Ramazan'da olduğu gibi bu mübarek Ramazan ayında da bugün  okuduğumuz son mukabeleyle bitirdik ve hatim duasını okuduk. Elhamdülillah binlerce şükür ediyoruz Kızıltepe ilçemizdeki tüm camilerde, özellikle bulunduğumuz Yeni Cami'mizde Ramazan ayı boyunca cemaatimizin mukabeleyi takip etmeye ve  dinlemeye teveccühleri yoğundu. Bugün son olma hasebiyle daha da yoğunluk vardı. Bundan çok memnun olduk. Yüce Rabbim bizleri okuduğumuz mukabelelerden, cemaatimizi ve tüm müslümanları Ramazan`ın rahmet ve bereketinden   mahrum eylemesin inşallah.”  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir