• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Gelecek Ramazan`ı özlemle bekleyeceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayı orucunun sonuna geldiğimiz bu günde Batmanlılar, on bir ayın sultanı Ramazan ayının güzelliğinin zorluğu ortadan kaldırdığını ifade ettiler. Batmanlılar, Ramazan`ın bereketini ve manevi havasını tekrar yaşamak için dört gözle gelecek yılı beklediklerini söylediler.

Çocukluğundan itibaren oruç tuttuğunu ve onun güzelliğinin zorlukları ortadan kaldırdıklarını söyleyen esnaf Murat Çetin, “ Mesnevi duyguların birleştiği, kardeşlik hukukunun ve ilişkilerin, güzelliklerin bir araya gelişi olan Ramazan`ı özlemle bekleyeceğiz. Sıcaklar vardı ama insan gün geçtikçe alıştı. Gelecek Ramazan`ı özlemle bekleyeceğiz. Bu yıl Ramazan çok güzel geçti. Allah herkesin orucunu kabul etsin. Ramazan Bayramı bütün İslam âleminin ve özellikle de zülüm altındaki İslam coğrafyalarındaki Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olsun.” şeklinde konuştu.

“Ramazan`ın bereketi çoktu”

Esnaf Takyeddin Koral ise “Ramazan`ın o yüksek olan maneviyatını özlemle bekleyeceğiz. Orucuyla, teravihiyle, hatimeyle, hayır ve hasenatlarıyla Ramazan`ın bereketi çoktu. Merhametin bol olduğu Ramazan ayında, fakir ve aç insanlar hatırlanıp maddi durumu elverişsiz olan insanlara fitre ve yardımlar veriliyordu.  İnşallah bundan sonra da korumaya devam edeceğiz. Camiler keşke her zaman tıklım tıklım olsa.” ifadelerini kullandı.

“Gelecek Ramazan`ı özlemle bekliyoruz”

Ramazan ayının rahmet ayı olduğunu söyleyen vatandaşlardan Ömer Çelik de “Bütün Ramazan`ı geceleri ibadet sabahları oruçla geçirdik. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ihya etmeye çalıştık. Kur`an`ı Kerim çok okuduk, namazlarımızı camide kıldık. İnşallah bu kazanımlarıma Ramazan`dan sonra da devam edeceğim. Bu kazanımlar İslam Dünyası için dönüm noktası olsun. Gelecek Ramazanı özlemle bekliyoruz. Ramazan Bayramının ise, bütün İslam âlemine hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Yunus Özdemir ise şunları söyledi: “Ramazan ayında geçmiş günahlarımızdan arınmaya çalıştık. Diğer aylara göre ibadetlerimizi artırdık. Açlıkla yoksul ve muhtaçların durumlarını daha iyi anladık. Bu ayda yaptığımız ibadetleri davam etmeye çalışacağız. Ramazan`ımızı en güzel şekilde değerlendirmeye çalıştık.” (M. Sait Çelik – İLKHA)  








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir