• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
'Para karşılığı Kur'an okuyanlara rağbet etmeyin'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayrama bir gün kala mezarlıklara ziyaret için gelen halkı uyaran Tarsus Müftülüğü görevlileri,  para karşılığı Kur’an okuyanlara rağbet edilmemesi çağrısında bulunurlarken, kendilerinin bu görev için mezarlıklarda gezdiklerini belirttiler.

Müftülük görevlisi İmam Hatibi Mahmut Turan, "Mezarlıklarda para karşılığı Kur’an okuyanlara itibar edilmemeli. Hiç dua bilmiyorsak bile, 'Allah’ım ölmüşlere rahmet et, mağfiret eyle' dememiz yeterli olacaktır." dedi. 

Turan,  yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla bazı kişilerin mezarlıklarda kendini gösterdiğini ve para karşılığı Kur’an okuduklarını söyledi.

Bu kişilere itibar edilmemesi gerektiğini ifade eden Turan, müftülük görevlilerinin mezarlıklarda gezdiklerini belirterek, görevlilere ücretsiz Kur’an-ı Kerim okutabileceklerini söyledi.

Bu surelerin bilinmemesi halinde ise insanın temennilerini içeren dualar edilebileceğini vurgulayan Turan, şunları kaydetti: "Mezarlık ziyaretlerinde bulunan kişiler, 'Kuran okuyan birilerini bulsam' diye aranıyor. Bu iyi niyet karşısında kötü niyetli insanlar ortaya çıkıyor. Mezarlıklarda para karşılığı Kuran okuyanlara itibar edilmemeli. Hiç dua bilmiyorsak bile, 'Allah’ım ölmüşlere rahmet et, mağfiret eyle' dememiz yeterli olacaktır. Mezarlık ziyaretleri, hem kendimizin ahireti hatırlaması hem de ziyarette bulunduğumuz kişiye dua edilmesi için önemlidir." ifadelerini kullandı.

Para karşılığında mezar başlarında Kur’an okumak isteyen kişilerin, Kuran'ı öğrenme ya da öğretme amacı gütmediğinin de altını çizen Turan, "Arefe ve bayramda mezarlıklarda Kur’an okumak için para isteyen kişiler oluyor. Para kazanma amaçlarına Kur’an-ı Kerim'i alet ediyorlar. Dinimizde böyle bir uygulama yoktur." dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir