• DOLAR 32.569
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2438.302
  • ...
Kızıltepe`de hatimle teravihin son namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan Hacı Mahmut Camiinde Ramazan ayı boyunca Mardinli Hafız Muhammed Rıdvan Öget ile Hafız Ömer Mantır hocalar tarafından kıldırılan hatimle teravih namazının sonuncusu kılındı. Namazdan sonra hatim duası okunarak cami cemaatine kadayıf ve dondurma ikram edildi.

İlçe Müftüsü Masum Taşçı, Ramazan ayında yapılan ibadetlerin Ramazan sonrasında da yapılması temennisinde bulunurken, cami cemaati ise hatimli teravih namazının bitmesinin hüznünü yaşadıklarını dile getirdi.

Son hatimle teravih namazı ve ilçe müftüsü Masum Taşçının okuduğu hatim duasının ardından cami cemaatine kadayıf ile dondurma ikramı yapıldı.

Müftü Taşçı, cami cemaatinin ilgi ve devamlılığının memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Bu yıl başlattığımız hatimle teravih namazını bugün Allah'ın lütfüyle bitirmiş olduk. Rıdvan ve Ömer kardeşimiz her gün Mardin`den gelip burada teravih namazı kıldırdılar. Allah'a şükür cemaatimizin ilgisi devamlılığı iyiydi memnuniyet vericiydi. Bugün teravih namazımızı bitirirken hatmimizi de bitirmiş olduk. Hatim duamızı da yaptık. Cemaatimizin geniş katılımıyla burada bu geceyi ihya ettik. Ayrıca arkadaşlarımızın bir ikramı olmuştu. Ondan dolayı da teşekkür ediyoruz. Bu mübarek Ramazan ayı dua, zikir, ibadet ve günahlardan uzak bir şekilde bitti. Temenni ediyoruz ki, Ramazan`dan sonraki hayatımız ibadet zikir günahlardan uzak bir şekilde geçer.” temennisinde bulundu.

Açıklamasını duayla bitiren Taşçı, “Yüce Allah tuttuğumuz orucu, kıldığımız namazları yaptığımız ibadetlerimi kabul etsin. Nice Ramazan ve bayramları bize tüm Müslümanlara nasip etsin. İlçemizin ve tüm Müslümanların, yaklaşmış olduğumuz Ramazan bayramını da tebrik ediyorum.” dedi.

Hatimle kılınan teravih namazında hafızlığın farklılığının ortaya çıktığına dikkat çeken cami cemaatinden Ferhan Akan, "Bu yıl Kızıltepe`de hatimle teravih namazı bir ilkti. Bizim için hem yeni bir şeydi hem de çok güzeldi. Kur`an'la şiarlanma ve hafızlığın farkındalığını gördük. Hafızlığa ne kadar ihtiyaç duyulduğu bir kez daha ortaya çıktı. Umut ediyoruz ki insanların Kur`an'la uyanmasına vesile olur. Birçok kez katıldım her katıldığımda ayrı bir zevk alıyordum. Hatimle teravih namazının tüm il ve ilçelerde yaygınlaşmasını istiyoruz.” diye talepte bulundu.

Cami cemaatinden Necat Acar, “Bu yılki hatimle kıldığımız teravih namazımızı hatim duasıyla bitirdik. Allah`u Teala bu hatmimizi tüm İslam alemi ve bizim için hayırlara vesile kılsın. İnşallah bundan sonra da bunun devamı gelecek. Her yıl böyle hatimle teravih namazı kılmayı umuyoruz.” dedi.

Hatimle teravih namazının sadece bir camiyle sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çeken, cami cemaatinden Rıdvan Acar ise, “Bu gece hatimle teravih namazımızı hatim duasıyla bitirdik. Rabbim buna vesile olanların hayırlarını kabul etsin. Bu camiyle sınırlı kalmaması gerekir daha çoğalması gerekir. Tabi ben istiyordum ki, keşke merkez camide yapılsaydı. Cemaati fazla olduğu için katılım da daha fazla olacaktı diye düşünüyorum. İnşallah gelecek seneler daha da güzel olur.”

Hatimle teravih namazının hüznünü yaşadığını sözlerine ekleyen Acar, “İmkanlar dahilinde hatimle teravih namazına katılıyordum. Her kıldığımda ayrı bir zevk alıyordum. Bittiği için çok hüzünlüyüz. İnşallah Rabbim ömür verirse gelecek sene daha güzel ve daha fazla katılımlı olacak.” diye temenni etti. (Mehmet Aslan - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir