• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
Paris`te Ramazan`ın son iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mübarek Ramazan ayını büyük bir coşkuyla karşılayan müslümanlar, bu ayı en güzel şekilde ihya etmeye çalıştılar. İslam ülkelerinin yanı sıra, islam coğrafyası dışında yaşayan Müslümanlar da Ramazan ayına özel programlar tertip ettiler.  Bu programlardan birisini de, toplu halde verilen iftar yemekleri teşkil etti.

Paris`te İslami hizmetlerini sürdüren  Medine Camii yönetimi tarafından, her yıl olduğu gibi bu yıl da   Müslümanlara her gün iftar yemeği verdi. Hergün bir veya bir kaç hayır sever Müslümanın katkılarıyla yaklaşık 150 kişiye verilen iftar yemeğine birçok milletten  Müslümanın iştirak ettiği belirtildi.   

Cami bünyesinde, her gün saat 20.00`de halka şeklinde mukabele okundu, daha sonra akşam vaktinin girmesiyle müslümanlar hep beraber oruçlarını açtılar. Yatsı namazından sonra kılınan teravih namazlarına da bir çok Müslümanın katıldığı görüldü.

Son iftar yemeği

Dün gece kılınan son teravih namazıyla Paris`li müslümanlar son sahura kalktılar ve son oruç gününe niyet getirdiler. Bu akşam Medine camisinde son iftar yemeği verilecek ve okunan hatimlerin duası okunacak.

Ramazan biterken Paris`teki  Müslümanlar bir tarafta bayrama ulaşmanın sevincini yaşarken, bir yandan da bu güzel atmosferden kopmanın duygusal burukluğunu yaşıyorlar. Paris`te Bayram namazı Cuma günü saat 07.00`da kılınacağı belirtildi. (Enes Suiçer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir