• DOLAR 32.581
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2431.889
  • ...
PKK`nın hedefi bayram mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi

Her fırsatta İslami değerlere saldırıp, Kürtleri savunduğunu iddia eden Pkk özellikle bayramlardan önce yaptığı provokasyonlar ile bayramları‘kara bayram` ilan ediyor. Eşcinsel sapkınlığı savunan Pkk-Hdp, eşcinselleri partilerinde aday göstererek Kürt halkının oyları ile meclise göndermek istedi. Ancak konu İslami değerler veya şiarlar olunca türlü bahanelerle hep engellenmek istendi. Özellikle İslami şiarlardan bayram yıllardır PKK`nin hedefinde ve bayramların kutlanmaması için var gücüyle çalışıyor. Geçen Kurban Bayramında da Bölgenin sınır illerinde Kurban kesimini engellemeye çalışan PKK, kurban etini dağıtan gençler Yasin Börü ve arkadaşlarını linç etmek suretiyle şehid etti.

PKK BAYRAMLARI HALKA ZEHİR EDİYOR

Ramazan bayramına sayılı günler kala Pkk yine harekete geçti. Aylar önce Suriye`de öldürülen Pkk militanlarının cesetleri yeni getirilerek, ‘bizim için bayram yok` mesajı veriliyor. Halk zorla cenazelere götürülüp tehdit ediliyor. Yine son olarak Siirt ve Ağrı`da yol çalışması yapan iş makineleri ve tırlar ateşe verilerek bir provokasyon yapılıyor.

Bununla yetinmeyen Pkk bayram öncesinde ‘ateşkes bitti` açıklaması yaparak, Ramazan bayramı sevincini gölgede bırakmak istiyor.

PKK HER BAYRAM ÖNCESİ BUNU YAPIYOR

Pkk her bayram öncesi bu provokasyonları yapıp bayramların bir huzur ortamında geçmesine engel olmaya çalışıyor.

2014 yılı bayramlarından bir veya iki hafta önce PKK`nin bayramlara dönük hamlelerinden birkaç örnek şöyle:

-Ramazan bayramından bir hafta önce PKK militanları Ceylanpınar`da askere saldırdı. Saldırıda Piyade Er Adem Dövüşgen ve Piyade Er Berat Sağırkaya isimli iki asker öldürüldü.

-Ramazan bayramına iki hafta kala 1990`lı yıllarda askerle girdikleri çatışmalarda öldürülen PKK militanlarının cenazeleri gömüldükleri yerden çıkarılarak cenaze törenleri düzenlendi ve Ramazan Bayramı, ‘kara bayram` ilan edildi.

-Ramazan bayramına iki hafta kala, Suriye`de öldürülen PKK`li militanların cenazeleri Türkiye`ye getirildi. Farklı illerde gömülen cenazeler dolayısıyla kepenkler kapattırıldı. ‘Bizim yasımız varken bayram olmaz` diye propaganda yapıldı.

-Bayramdan bir hafta önce Diyarbakır, Van, Mardin Nusaybin ve Siirt`te provokasyonlar yapıldı.

-Ramazan bayramına iki hafta kala Van`ın Başkale ilçesinde öldürülen bir Pkk`lı için düzenlenen sokak gösterilerinde dükkânların kepenkleri indirildi. Van- Hakkari karayolu trafiğe kapatıldı. Vatandaşa bayram zehir edilmeye çalışıldı.

-Ramazan bayramına 3 gün kala Pkk tarafından yapılan açıklamada ateşkesin bittiği açıklandı.

-Kurban Bayramı öncesi başlayan provokasyonlarda Kurban Bayramı ‘kara bayram` ilan edildi. Kurban Bayramında sokağa dökülen HDP-PKK`lılar bayramda kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarını vahşice katletti. Bayramda HDP-PKK saldırılarında 12 kişi şehit edildi. 6-8 Ekim`de yaşanan vahşetle bir kez daha bayram Müslümanlara zehir edildi.

Ve şimdi… 2015

Ramazan Bayramına sayılı günler kala eylemler yapmaya başlayan Pkk bayramı yine halka zehir etmek istiyor. Özellikle her bayramdan önce Pkk bu eylemleri bilinçli bir şekilde yaparak halka bayramlarını unutturmak istiyor.

- 2015 yılı Ramazan Bayramına bir hafta kala yolları kesip araçları yakan Pkk militanları tehditlerine devam ediyor.

- Tehditlere devam eden Pkk-Kck ‘ateşkesin` bittiğini açıklayarak bölgeyi bir noktada da bayramı kutlanmaz hale getirmeye çalışıyor.

- Suriye`de aylar önce öldürülen Pkk militanlarının cesetleri Türkiye`ye getirildi. Farklı şehirlerde gömülen Pkk militanlarının cenazelerine halkın katılması için baskı yapılarak korku havası oluşturuluyor.

- Doğubayazıt-Iğdır karayolunda Pkk militanları bir firmaya ait beton mikserini ateşe verdi.

- Ağrı`nın Doğubayazıt ilçesinde yol kesen Pkk`lılar 3 TIR`ı ateşe verdi.

- Pkk militanları Siirt`te 4 kamyonu yaktı.

PKK bütün bu olup bitenlerle bayramları kutlanmaz hale getirmeye çalışırken neredeyse her gün dağda-ovada eğlence programları düzenleyerek halkı ifsat etmeye devam ediyor. Çocukları ve gençleri dağa kaldırmak için hiçbir eğlence programından vaz geçmeyen pkk, her fırsatta İslami bayramları “kara” ilan etmek suretiyle kutlanmaz hale getirmeye çalışıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir