• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Utanırdık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eskiden utanırdık. İmandan gelen bir hayâ ile boncuk, boncuk terler tebessüm ederdik. Büyüklerimizden öyle gördük öyle dersler aldık. Hayâlı olanlar övülür örnek alınırdı.

Sokakta dondurma yiyen bayan görülmezdi sigara içen bayan ise hiç görülmezdi arabaya binerken 5 kişi kalkar bayana yaşlı olanlara yer verirdi. Komşum belki henüz alamamıştır diye erken çıkan mahsul ürünleri akşam eve getirme telaşı yaşanırdı. Bayramlık alınırken yetim ve komşulara mutlaka alınırdı. Evlenirken bile utanırdık. Bir yetim yoksul görünce elimizde cebimizde keşke daha fazla olaydı verelim diye utanırdık. Şehit ailelerinin yanında dava arkadaşlarıydık demeye vallahi utanırdık. Bayram sabahları yusufileri düşününce utanırdık…
Hayâ ve edep timsali bu gençlerin sayısının ve niteliklerinin artması için dua edelim.

 

Bedri Aslan / Batman – Yaş: 28


Genç Yazarlar ile HASBİHAL

Batman`dan Bedri Aslan kardeşimiz, “haya imandandır” buyuran aleyhisselatu vesselam Efendimiz imanlı bir mü`minde mutlaka olması gereken utanma duygusunu muhafaza etmemiz gerektiğini öğütlüyor. Yüzü hiçbir şekilde kızarmayan, utanmayı bilmeyen bir nesil çok büyük felaketlerin habercisidir, zamanla her türlü ahlaksızlık ve insanlık dışı muamele normal karşılanmaya başlar ve toplum kendisi olmaktan, insanlıktan çıkar. Şahit olduklarınızdan da yola çıkarak kısa ve öz cümlelerle toplumu yavaş yavaş terk eden utanma duygusunu anlatmışsınız. Daha somut/nokta atışı örnekler meramınızı daha net ve etkileyici ifade edebilirdi. Sıralı cümleler birbirinden “,” virgül işaretiyle ayrılır. Noktalama işaretleri konusunda daha hassas olalım. Yeni yazılarınızı bekliyoruz.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir