• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ey Hafızım Dinle!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geceleri gözyaşı sabahları zikirle ezberlemedik mi Kur'an'ı? Bizlerin tek sevdası onu yaşamak değil miydi? Rıza için sevdalı kalplerle hıfz eyledik Kur'an'ı... Her günkü dersimizi sanki Efendimize (s.a.v) yeni indirilmiş gibi; silinmesin, unutulmasın diye acele etmedik mi?

Heyhaatt! Yoksa bizim sevdamız bu değil miydi? Hıfzımıza aldığımız Kur'an'ı Kerim'i malayani ile rahatsız ediyoruz... Aman hafızım sen “Sen” değilsin artık... Sen yürüyen Kur'an'sın!
Asr-ı Saadette Hamale-i Kur'an derlerdi hafıza... Aman hafızım koru hıfzını...
Rabbim bir ömür boyu Kur'an'ı koruyup hayatımıza rehber edebilmeyi “Hafız” olarak can vermeyi nasip etsin! Amin...

 

Büşra Biçen / Van (Muradiye) - Yaş: 19

 

Genç Yazarlar ile HASBİHAL

 

Van`dan Büşra Biçen bacımız, hamiyet sahibi bir Müslüman`ın sorumluluğunun farkında olması ve bunu din kardeşine de hatırlatması ne kadar güzel bir haslettir. Her Müslüman sahip olduğu bilgi, beceri, imkân ve yetenek nispetinde Rabbine karşı sorumludur. Bu sorumluluklarını yerine getirmezse zorlu ve çetin bir gün O`nu bekliyor demektir. Zira kendisine verilen her türlü imkân, beceri ve yetenek Rabbimiz tarafından yüce bir amaç ve gaye (insanları iman nuruyla tanıştırması ve imanın güzelliklerinden haberdar etmesi) için verilmiştir. Bu ağır yükümlülüğün farkında olan ve bunu dava arkadaşlarına hatırlatan bir “Hafız”ın içten cümlelerini paylaştık. Her mü`minin bu sorumluluk ve sahiplenme duygusuyla hareket etmesi duasıyla yeni yazılarınızı bekliyoruz. Allah`a emanet olun

Bu haberler de ilginizi çekebilir