• DOLAR 32.542
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2439.2
  • ...
Dünya Kudüs Günü etkinliğine davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl Ramazan ayının son cumasında kutlanan Dünya Kudüs Günü nedeniyle Mardin`de bir etkinlik düzenlenecek. Mardin`de faaliyet yürüten Dost-Der tarafından düzenlenecek etkinlik Fuat Yağcı Camisi`nde yapılacak. Teravih namazının ardından başlayan etkinliğe tüm halk davet edildi.

Konu ile ilgili Dost-Der tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa`nın 45 yıldır Siyonist İsrail` in işgali altında olduğuna dikkat çekilerek, “Müslümanların ilk kıblesi Kudüs, tüm Dünya`da bu yıl bir kez daha Dünya Kudüs gününde hatırlanıyor. Terör şebekesi İsrail tarafından yaklaşık 45 yıldır işgal altında tutulan Kudüs için İslam aleminde çeşitli etkinlikler, protesto gösterileri düzenleniyor. Ramazan ayının son Cuma`sı tüm Dünyada ‘Dünya Kudüs Günü` olarak kutlanıyor. Dünya Kudüs Günü'nde, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın özgürlüğe kavuşması için dualar ediliyor.” ifadeleri kullandı.

Dünya Kudüs Günü`nün terör rejimi İsrail`e karşı Müslümanların Filistin davasına sahip çıktıklarının bir göstergesi olduğunun vurgulandığı açıklamada, Dünya Kudüs Günü Filistin davası ve Kudüs için çok önemlidir. Bu açıdan bugün teravih namazının ardından Fuat Yağcı Camisi avlusunda düzenleyeceğimiz etkinliğe tüm Mardinli kardeşlerimizi bekliyoruz.” denildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir