• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adana`da 3 köylünün şüpheli ölümü paniğe neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın Tufanbeyli ilçesine bağlı Çukurkışla köyünde, hastalanan 4 büyükbaş hayvanın telef olmasının ardından aynı aileden 3 kişinin de art arda vefat etmesi, köylüler arasında korkuya neden oldu.

Ölenlerin arasında karı koca ile bir yakınlarının bulunması ve hayvanların telefinden sonra gerçekleşmesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı harekete geçti. Köyün olası bir hastalık olasılığına karşı karantinaya alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Tufanbeyli'nin Çukurkışla köyüne bağlı Kireç mevkiinde ikamet eden Tahsin Özmen`e ait 4 adet büyükbaş hayvan hastalandıktan kısa bir süre sonra art arda telef olmuştu. Hayvanların telef olmasının hemen ardından ise aynı aileden önce Zülfiye Özmen, dün de karı koca olan Selahattin Özmen ile Mine Özmen hayatını kaybetti.

Son bir hafta içinde hayvanlarda görülen telef olayının ardından yaşanan ölümler üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından olası bir hastalığa karşı karantina uygulaması başlatıldı.

Telef olan hayvanlar, kireçlenerek gömülürken köydeki ahırlar da tek tek ilaçlandı. Köyde hayvan kesimi ve etinin yenmesinin de yasaklandığı öğrenildi.

Hastalığın hayvandan geçmiş olma ihtimaline karşı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde araştırma başlatıldığı bildirildi.

Öte yandan, yaşanan olaylar üzerine köylülerin korkuya kapıldığı, kiminin ise bu yüzden köyden ayrılmaya başladığı gözlendi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir