• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Davutoğlu`ndan flaş erken seçim açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van'da düzenlenen iftar programında konuşarak, koalisyon çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Erken seçimi zorlarlarsa millete gitmekten bir an bile tereddüt etmeyiz." dedi.

“Hiçbir şekilde gecikme, erteleme söz konusu olmayacak”

Önümüzdeki günlerde koalisyon çalışmalarını başlatacaklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Türkiye Büyük illet Meclisi Danışma Kurulu toplandı. Önümüzdeki bir iki gün içinde başkanlık divanı oluşacak ve başkanlık divanı oluştuktan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle diğer siyasi parti liderleriyle görüşmeye başlayacağız. 7 Hazirandan sonra her zaman vurguladığımız gibi biz Türkiye`nin bir saniye dahi hükümetsiz kalmaması; Türkiye`nin her köşesinde istikrarın, barışın, huzurun devamı için her tür görüşmeye açığız. Herkesle gönül açıklığı, zihin açıklığı içinde müzakerelere başlayacağız. Hiçbir şekilde gecikme, erteleme söz konusu olmayacak.” dedi.

"Milletin önüne gitmekte bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz"

Erken seçimi zorlarlarsa millete gitmekten bir an bile tereddüt etmeyeceklerini belirterek erken seçim sinyalleri veren Davutoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İnşallah önümüzdeki günlerde bu görüşmeler başladığında eğer muhalefet partileri açık yüreklilikle birlikte bir hükümet kurma çabası içerisine girerlerse ilk fırsatta hükümeti kuracağız. Eğer oyalama taktiklerine yönelip son günlerde bahsettikleri gibi erken seçimi zorlamaya kalkarlarsa milletin önüne gitmekte bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz.”

İftar yemeğinden sonra Van Valiliğini ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindekiler özel uçak "ANA" ile saat 00.30'da Van'dan ayrılarak Ankara'ya hareket etti. (Murat Dalgın-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir