• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
Engelli istihdamında Belediye-İŞKUR işbirliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle engelliler istihdama kazandırılacak. Protokol imza töreninde açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, insanı merkeze alan bir yönetim anlayışını benimsedikleri için engellilere pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.

Engellileri içine kapanık bireyler olmaktan kurtarıp özgüveni yüksek ‘ben yapabilirim` düşüncesini benimseyen hale getirmek istediklerini anlatan Şahin, bu anlamda istihdamın önemine işaret etti.

Hayata geçirilen çalışmanın sosyal belediyecilik anlamında da önemli olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: "Engelliler her zaman kalkınmanın birer parçası olmalıdır. Mesela bizim Engelliler Dairesi Başkanı Yusuf kardeşimizin görmekle ilgili sıkıntısı var ama şükürler olsun eli, ayağı ve zihniyle alakalı hiç bir sorunu yok. Hatta bazı konularda çok avantajlı konumu var. O yüzden bizim hedeflere kadını erkeği, engellisi genci hep birlikte el ele verip yürümeliyiz."

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin de engelli vatandaşların iş hayatına atılmasına yönelik önemli bir adımın hayata geçirildiğini dile getirdi.

Kısa bir süre sonra başlayacak proje kapsamında 300 engellinin yaklaşık 6 ay sürecek mesleki eğitimden geçirileceğini belirten Ekin, eğitimlerde başarılı olan 60 kişinin de çeşitli yerlerde istihdam edileceğini kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli Daire Başkanı Yusuf Çelebi ise engellilere yönelik hayata geçirilen pozitif ayrımcılıktan memnun olduklarını belirterek, yapılan çalışmalar sayesinde engellilerin hayatlarının kolaylaştırıldığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Şahin ve Ekin, protokolü imzaladı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir