• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Şahin Gökdemir`in katledilmesiyle ilgili 7 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te geçtiğimiz hafta çalıştığı pide fırının önünde arkadaşıyla otururken PKK`li oldukları iddia edilen kişilerce pompalı tüfekle saldırıya uğrayan, mütedeyyin kimliği ile bilinen 19 yaşındaki Şahin Gökdemir olayı ile ilgili 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 7`si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olayı gerçekleştirdiği belirtilen kişilerin evinde yapılan aramada, eylemde kullandığı iddia edilen 1 adet av tüfeği, 13 adet av tüfeği fişeği ile yüzlerini kamufle ettikleri siyah kar maskesi ile birlikte yine eylemlerde kullanılacağı tahmin edilen 1 adet el yapımı patlayıcı ve patlayıcı madde yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildiği bildirildi.

7 Temmuz Salı günü saat 05.30`da 17 ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan baskınlar kapsamında, PKK ile bağlantılı oldukları iddia edilen 15 kişinin yakalandığı belirtildi. Gözaltına alınan 11 kişinin, PKK adına tasarlayarak ve planlayarak adam öldürme ve yaralama eylemi ile irtibatlı olduğu ve diğer 4 zanlının ise Gaziantep`te farklı tarih ve adreslerde meydana gelen olayları gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Adli mercilere sevk edilen 7 kişinin tutuklandığı, 4 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildiği, 4 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

Hatırlanacağı üzere 3 Temmuz tarihinde Gökdemir`in ailesi ve yakınlarının İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) yaptıkları açıklamada, cinayetin PKK tarafından gerçekleştirildiğini ileri sürmüşlerdi. ( http://www.ilkha.com/haber/17228/gokdemirin-katledilmesinde-pkk-suphesi/ ) (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir