• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
76`ıncı Alt Güvenlik Komite Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Valisi Musa Işın başkanlığındaki Türkiye heyeti ile Maku Fermandarı Şahin Alizadeh başkanlığındaki İran heyeti, Maku Fermandarlığı toplantı salonunda 76`ıncı Alt Güvenlik Komite Toplantısı için bir araya geldi. 

İki ülkenin müşterek sınırlarındaki güvenlik konularının görüşüldüğü toplantıya Iğdır Valisi Davut Haner, Sınır Mülki İdare Amiri ve Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan, Askeri Danışman Albay Ali Kalyoncu, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Temel, Iğdır İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ulus, Ağrı İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Gürbulak Gümrük Müdürü Mesut Koç ile İranlı mevkidaşları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Ağrı Valisi Musa Işın, “Dost ve kardeş iki ülke sınır illerinin temsilcileri olarak, sınır bölgelerimizde terör, kaçakçılık, insan kaçakçılığı ve uyuşturucu ile mücadele etmek, bu konularda ortak adım atmak ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak üzere 76`ıncı Alt Güvenlik Komite Toplantısı içi bir araya geldik. Yapmış olduğumuz toplantıda aynı konularda çok iyi niyetle ve samimiyetle mutabakata vardık. Alınan kararların iki ülke için hayırlı olmasını Cenab-ı  Allah`tan temenni ediyorum.” dedi. 

“Hem Ağrı hem de Iğdır Valileri olarak Maku Fermandarı Şahin Alizadeh beyin bu konudaki gayreti ve himmeti takdire şayandır.” diyen Vali Işın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ayrıca, Çaldıran kaymakamımızın da bu konuda çok büyük bir hassasiyet gösterdiğini biliyorum. Bizler artık iyi ilişiklerimizin devamı için güvenliğin sağlanması için uyuşturucu ve terörle mücadele için gerekli olan gayreti göstereceğiz. Her türlü kanunsuzluğa karşı çıkacağımızı burada ifade etmek istiyoruz. Ayrıca bu misafirperverlikten dolayı Maku Fermandarımıza heyetim adına teşekkür ediyorum. Alınan kararların her iki ülke için hayırlı olmasını Allahtan temenni ediyorum.” 

Maku Fermandarı Şahin Alizadeh ise “Ağrı ve Iğdır Valimizi, değerli heyet üyelerini burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti`nin değerli heyet üyeleriyle bir arada bulunmak ve onların dostluklarını kazanmak gücümüz nispetinde ev sahibi olma kazancımız oldu.” diye konuştu.

Alizadeh, konuşmasına şöyle devam etti: “Ben de dost iki ülkenin güvenlik birimleri olsun, ordu mensupları olsun bu işlerde görev yapan hangi görevliler olursa olsun onları bu gayretli çalışmalarından dolayı takdir ve teşekkürlerimi iletiyorum. Bütün güvenlik birimlerine başarı dileklerimizi iletiyoruz. Türkiye Devleti, İran Devleti yıllarca komşu olmuşlardır ve bu komşulukları çok iyi bir şekilde devam etmiştir tarih boyunca. İslam dini olsun, komşuluk olsun bize hep bu dostlukların pekiştirilmesini isteyen temel unsurlardır. Bu iki ülkenin görüşleri sınırlarımızdaki meydana gelen sorunların çözümünde karşılıklı olarak birbirleriyle mutabık olmaları ve gelecekte de birbirleriyle el ele vererek bu sorunları çözme gayreti çabaları vardır. Dost ve kardeş olan İran ve Türkiye ülkelerine başarı dileklerimizi iletiyoruz. İnşallah İslam ümmetinin de şu anda karşılaşmış olduğu bu sorunlar çözülür.” 

Toplantı karar metninin imzalanması ve heyetlerin karşılıklı hediye takdiminden sonra son buldu. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir