• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Başbakan Davutoğlu Van`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da Van'a geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tuşba ilçesinde katıldığı iftar programı öncesinde yaptığı açıklamada "Erken seçimi zorlamaya kalkarlarsa milletin önüne gitmekte bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz." dedi.

Konuşmasında kamu düzeninden hiç bir taviz verilmeyeceğini belirten Davutoğlu, “Seçim sonucu nasıl şekillenmiş olursa olsun, şundan bütün Vanlıların, bütün milletimizin kesin bir şekilde mutmain ve emin olmasını istiyoruz. Kamu düzeni söz konusu olduğunda hiç bir adımı atmaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Siirt`te uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren polis için gerekli talimatların verildiğini belirterek, “Bu cinayetin hesabını soracağız. Hiçbir şekilde vatandaşlarımızın huzurunun bozulmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

HDP`ye de seslenen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Artık çatışmasızlıktan bahsetmek yeterli değildir. Gerçekten demokrasiye inananlar, gerçekten özgürlükten, barıştan, insan haklarından bahsedenler, artık silahsızlanmadan bahsetmek durumundadırlar. Bundan sonra çözüm süreci söz konusu olacaksa, milli birlik ve kardeşlik süreci söz konusu olacaksa, bilinsin ki 2013 Mayıs'ında verilen sözler yerine getirilmek durumundadır. Türkiye'nin her yerinde gayrimeşru şekilde taşınan her silah, Türkiye'nin barışına kardeşliğine yönelen bir saldırı aletidir.”

"Hiçbir baskıya, şiddete izin verilmeyecek"

Çatışmasızlık adı altında birileri şehirleri kuşatmaya kalkarsa, buna izin verilmeyeceğini ifade eden Davutoğlu, “Kim silahı eline alırsa kamu düzeni adına her türlü adım atılacak. Herkes teröre karşı net bir tavır sergilenmelidir.” dedi.

Koalisyon tartışmalarına da değinen Davutoğlu, “Önümüzdeki günlerde koalisyon çalışmalarını başlatacağız. Birkaç gün içinde Başkanlık Divanı belirlenecek, Cumhurbaşkanı'nın görevlendirmesiyle görüşmelere başlayacağız. Erken seçimi zorlamaya kalkarlarsa milletin önüne gitmekte bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından halkla iftarını açan Başbakan Davutoğlu, daha sonra buradan ayrılarak Van Valiliğine geçti.

Vali İbrahim Taşyapan`la basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından Davutoğlu ve beraberindekiler teravih namazı kılmak üzere Gevaş Merkez Camiine geçti. (Murat Dalgın-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir