• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Davutoğlu`ndan çarpıcı açıklamalar!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin bir saniye dahi hükümetsiz kalmaması, Türkiye'nin her köşesinde istikrarın, barışın, huzurun devamı için her türlü görüşmeye açığız. Herkesle gönül açıklığı, zihin açıklığı içinde müzakerelere başlayacağız. Hiçbir şekilde gecikme, erteleme söz konusu olmayacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Van'da, Tuşba Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, koalisyon çalışmalarının gelecek hafta başlayacağını ifade etti, TBMM Danışma Kurulu'nun toplandığını, Başkanlık Divanı'nın oluşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirmesiyle siyasi parti liderleriyle görüşmeye başlayacaklarını bildirdi.

Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması için her tür görüşmeye açık olduklarını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"7 Haziran'dan sonra her zaman vurguladığımız gibi biz Türkiye'nin bir saniye daha hükümetsiz kalmaması, Türkiye'nin her köşesinde istikrarın, barışın, huzurun devamı için her tür görüşmeye açığız. Herkesle gönül açıklığı, zihin açıklığı içerisinde müzakerelere başlayacağız. Hiçbir şekilde gecikme, erteleme söz konusu olmayacak. İnşallah önümüzdeki günlerde bu görüşmeler başladığında eğer muhalefet partileri açık yüreklilikle birlikte bir hükümet kurma çabası içerisine girerlerse ilk fırsatta bir hükümeti kuracağız.

Eğer oyalama taktiklerine yönelik, son günlerde bahsettikleri gibi erken seçimi zorlamaya kalkarlarsa da milletin önüne gitmekte bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz. Çünkü bizim en büyük kaynağımız, dayanağımız millettir. Gücümüz milletin sinesinden gelmektedir ama hükümet kurma süreci bitene kadar, yeni hükümet kurulana kadar da ülkede hiçbir yönetim boşluğunun oluşmaması için şu anki hükümet görevine kararlı şekilde devam edecek, atılması gereken adımları da hiç tereddütsüz bir şekilde atacaktır."

"Milli birlik ve kardeşlik projemiz hiçbir taviz vermeden sürdürülecektir"

“Buradan hem Van`a hem bütün Doğu ve Güney Doğu Anadolu`ya, Doğu`ya, milletimize hitaben seslenmek istiyorum, seçim sonuçlarından hareketle herkes sağlıklı değerlendirme yapmak durumdadır” diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Bir kez daha vurguluyorum ki kamu düzeni, milli birlik ve kardeşlik projemiz, hiçbir taviz vermeden sürdürülecektir. Bu vesileyle kamu düzeni bağlamında şunu ifade edeyim, seçim sonuçları ne olmuş olsaydı da hangi şekilde neticelenmiş olsa da şundan bütün Vanlıların, milletimizin kesin bir şekilde mutmain ve emin olmasını istiyorum; kamu düzeni söz konusu olduğunda hiçbir adımı atmaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz.”

“Artık çatışmasızlıktan bahsetmek artık yeterli değildir”

“Bütün ilgili taraflara, özellikle de dilinden barış sözcüğünü düşürmemekle birlikte burada bölücü terör örgütüne karşı net tavır almayan, saldırılara karşı sesiz kalan HDP`ye sesleniyorum; bilsinler ki şu veya netice dolayısıyla herhangi bir şekilde vatanın huzurunu bozmak isteyenler çıkarsa onların karşısında tedbir alacağız ve hiçbir şekilde vatandaşlarımızın huzurunun bozulmasına izin vermeyeceğiz” ifadesini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Eğer gerçekten demokrasiden yanaysalar, eğer gerçekten şu ülkede barış istiyorlarsa her şeyden önce demokrasi ile terör arasına net bir çizgi ve tavır koymak durumdadırlar. Kimse demokrasiden bahsederken terör odaklarına, Siirt`te olduğu gibi saldırılara karşı sessiz kalma hakkına sahip değildir. Artık çatışmasızlıktan bahsetmek yeterli değildir. Gerçekten demokrasiye inanlar, gerçekten özgürlükten, barıştan, insan haklarından bahsedenler artık silahsızlanmadan bahsetmek durumdadırlar. Bundan sonra çözüm süreci söz konusu olacaksa milli birlik kardeşlik süreci söz konusu olacaksa bilinsin ki 2013 Mayıs`ında verilen sözler yerine getirilmek durumundadır. Türkiye`nin her yerinde gayrimeşru şekilde taşınan her silah, Türkiye`nin barışına, kardeşliğine yönelen bir saldırı aletidir."

Davutoğlu, bütün siyasi partilerin, kardeş kanı dökmek isteyenlere, fitne çıkarmak isteyenlere karşı "yeter artık" demesi gerektiğini ifade etti.

"Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim"

Van`ın Gevaş ilçesinde teravih namazının ardından bir çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Başbakan Davutoğlu, "Bayramınız da inşallah gerçek anlamda bayram olsun. Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Irak`ta, Suriye`de görüyorsunuz yaşananları. Türkiye'ye hiçbir zaman böylesi kötü hadiseler yaşatamayacaklar. Tekrar Türkiye`de kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere karşı da hepinizden destek bekliyoruz" dedi. 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir