• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
Eylem Hazırlığındaki Ydg-H`ye Operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alınırken, 4 kişi de aranıyor.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, YDG-H örgütünde bazı hareketlilikler görülmesi üzerine, örgüt üyelerinin eylem hazırlığında olduklarını belirledi. Polis, çeşitli ilçelerde bulunan 8 adreste bulunduğunu tespit ettiği 5 şüpheliyi yakalamak için operasyon başlattı. Şüphelilerin, çeşitli sokak eylemlerine katıldıkları ve kamu binalarına zarar veren kişiler oldukları öne sürüldü. Operasyona, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de destek verdiği öğrenildi.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 1 şüpheliyi yakalayarak gözaltına alırken, 4 şüphelinin ise aranmasına devam ediliyor.

Polis ekiplerinin adreslerde yaptığı aramalarda çeşitli örgütsel dokümana ulaştığı öğrenildi. Ele geçirilen doküman Emniyet Müdürlüğü'nde incelemeye alındı.

Öte yandan, geçtiğimiz gün de Okmeydanı'nda bir kafede aynı örgüte yönelik düzenlenen operasyonda kafe işletmecisi 1 kişi gözaltına alınmıştı. Kafede arama yapan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 3 pompalı tüfek ve bir tabanca ele geçirmişti. Zanlının sorgusu ise devam ediyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir