• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
BEST-DER`den gençlere özel yaz tatili programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`te faaliyet yürüten Bitlis Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz tatilinde gençlere özel tatil programı hazırladı.

BEST-DER  yaptığı çalışmalar ve yaz tatili programı hakkında yaptığı değerlendirmelerde bulunan BEST-DER Eğitim Komisyonu Başkanı Erdal Tunçtan, dernek olarak kuruluşundan bu yana çocukların yaz tatillerini daha verimli ve şuurlu bir şekilde geçirmelerini sağlamak için özellikle yaz tatillerine yönelik programlar düzenlediklerini belirterek, bu verimli çalışmalarının bundan sonraki çalışmalarında da devam edeceğini söyledi.

Tunçtan, “İlk öğretim öğrencilerimiz için yapmış olduğumuz eğitim programımız, hafta içi her gün saat 13:30-17:00 saatleri arasında yapılıyor. Bu kardeşlerimize yönelik siyer-i nebi başta olmak üzere peygamberler tarihi, Adab-ı Muaşerat, fıkıh dersleri verilmektedir. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin sıkılmamaları için de imkânlar ölçüsünde çeşitli oyunlar oynatılmaktadır.” dedi.

Dernekleri bünyesinde bulunan Gençlik Komisyonunda da gençlere yönelik çeşitli seminerler ve sosyal aktiviteler düzenlediklerini belirten Tunçtan, lise ve üniversite öğrencilerine yönelikte hemen her hafta gençlik semineri verildiğini söyledi.

Bu seminerlerinde daha çok günümüz İslami Gençliğinin üzerinde oynanan oyunlar ve bunlara karşı korunma yolları üzerinde durduklarını belirten Tunçtan,  kültürel etkinliklerin yanında gençlerin sporla ilgilendikleri uygun zeminler ve sosyal aktivitelerde düzenlediklerini söyledi.

“Neslimize sahip çıkmak zorundayız”

Toplumun ayeti kerimin tabiriyle bir ateş çukurunun kenarına doğru itilmeye çalışıldığını ve bu gün gençliğin en büyük belasının uyuşturucu madde kullanımın olduğunu belirten Tunçtan, çocuklarda uyuşturucu kullanım yaşının ilkokul seviyelerine kadar düşmüş olmasının da toplumun içine düştüğü tehlikeyi bariz bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Tunçtan, “Çocuklarımızın değerlerinden, örfünden ve inancından uzaklaştırılmaya çalışıldığı, hayasızlığın ve ifsadın zirve de olduğu asrımızda, bizler de dernek olarak, bizleri ve çocuklarımızı bekleyen tehlikenin farkında olduğumuz için karınca kararınca, toplumumuza sahip çıkabilme adına, gençlerimizin bilinçlenmesi, kendi örf ve inancına sahip çıkması için çeşitli programlar düzenlemeye gayret gösteriyoruz. Müslüman olarak neslimize sahip çıkmak zorundayız. Yoksa İslam düşmanı emperyalist düşüncelerin istediği zevkperest, şehvetperest ve beyni uyuşturulmuş bir nesil yetişecektir.” uyarısında bulundu.

Toplumların kalkınması ve refah seviyesindeki düşüklüğün de toplumun zaman zaman karşılaştığı önemli sorunlardan biri olduğunu belirten Tunçtan, bu kapsamda özellikle bu toplumun geleceği olan gençlerin her türlü imkanları en iyi şekilde ve helal dailer içerisinde kullanarak geleceklerine yön verme adına da bir şeyler vermeye gayret ettiklerini söyledi.

“Yarınlarımız için sorumluluk almak zorundayız”

“Yarınlarımızın huzur ve saadeti için, bu günün çocukları ve gençlerine sahip çıkmak, onları her türlü fitne ve şer ortamlarından uzak tutmak zorundayız” diyerek yaptıkları çalışmaların ehemmiyetine işaret eden Tunçtan,  her bir Müslümanın bu durumdan sorumlu olduğunu unutmaması gerektiğini söyledi.

Tunçtan, “Herkesi, bizi ve çocuklarımızı tehdit eden tehlikelere karşı sorumluluk almaya davet ediyoruz.” çağrısında bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir