• DOLAR 32.571
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2427.984
  • ...
`İtikâf Müslümanlara dua etmek için bir fırsattır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat Müftülüğünden alınan bilgilere göre Hacı Kasım Altunkaya Camisinde bugün başlayacak itikâfa girecek olan Müslümanların 10 gün boyunca ihtiyaçları karşılanacak.

“İtikâf Müslümanlara dua etmek için bir fırsattır”

İtikaf hakkında konuşan Din Görevlisi Hıdır Atasal Hoca, “İtikâf sünneti Efendimiz (sav) ve ashabının Ramazanın son on gününde birlikte ihya ettikleri, karşılıklı olarak ibadet ve istişare şeklinde geçirdikleri bir sünnettir. Bu güzel sünneti devam ettirmek Müslümanlar olarak görevimizdir. Özellikle ümmetin içinde bulunduğu bu parçalanmışlık ve maruz kaldığı zulümler nedeniyle Rabbimizden bu halin kalkması için dua etmemiz gerekir. İtikâf sünneti da insanın dünyadan ilişkisini kesip, Rabbi ile baş başa kaldığı bir ibadettir. Ümmetin bu durumdan kurtulması dua yapmak için İtikâf sünneti bir fırsattır. Rabbim hayırlara ve akan Müslüman kanlarının durmasına vesile kılsın.” dedi.

“Fitre ve zekât malı eksiltmez, temizler”

Fitre ve zekât hakkında bilgi veren Atasal, “İslam`da yardımlaşmanın şiarlarından olan fitre sadakası ihtiyacı olan eşyadan ve borçlarından fazla olarak, zekât nisabı kadar malı, parası bulunan Müslümanın fitre vermesi vacip olur, nisaba malik değilse fitre vermesi vacip olmaz, fakat vermesi iyidir. İhtiyaç sahiplerine verilmek üzere peygamber efendimizin emrettiği fitre sadakası orucun tam olarak yerine ulaşmasına vesile olur. Ve günahların bağışlanmasına sebep olur. Diyanet İşleri olarak belirlenen Fitre miktarı Hanefi mezhebine göre 11,5 TL, Şafi mezhebine göre 2,5 kilogram buğdaydır.” ifadelerini kullandı.

Zekât vermenin önemine de değinen Atasal Hoca “İslam`ın beş şartından biri olan zekât malı temizler, Çünkü onda fakirin hakkı vardır. Vermeden temizlenmez. Ve maldan hiçbir şey eksilmez. Allah bu vesileyle verenin malına bereket katar. Bu konuda çok şükür Müslüman kardeşlerimiz bunun farkındadırlar. Çoğunlukla zekâtlarını veriyorlar. Allah kabul etsin inşallah.” şeklinde konuştu.

Son olarak Ramazan ayının İslam âlemine huzur ve birlik getirmesini temenni eden Atasal, “Şimdiden tüm Müslümanların Ramazan Bayramını tebrik ediyoruz.” dedi.     (Süleyman Tunç-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir