• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İMKANDER'den yardım seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının başından bu yana dernek genel merkezi ve temsilcilikler aracılığıyla Türkiye'de ve Suriye'de erzak dağıtımı yapan İMKANDER son gün içinde "Aşımızı Bölüşmeye Geldik" sloganıyla başlattığı yardım kampanyasında 265 ton erzak dağıttığını açıkladı.

Derneğin Genel Merkezi adına yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da yaşayan Kafkasyalı, Suriyeli ve Orta Asyalı muhacirlere yönelik Ramazan kumanyası dağıtımının sürdüğü belirtildi.

İstanbul'da  muhacirlere her ay düzenli olarak yapılan erzak yardımının Ramazan ayı münasebetiyle arttırıldığı belirtilen açıklamada, Suriye sınırındaki Gaziantep, Kilis ve Hatay'da faaliyet gösteren Gaziantep Temsilciliği vasıtasıyla da bugüne kadar içerisinde un, şeker, yağ, kahvaltılık, tavuk, et ve konserve gibi temel gıda maddelerinin yer aldığı erzak kolileri ve alışveriş çekleri dağıtıldığı belirtildi.

Zekât ve fitre dağıtımı da yapılıyor

İMKANDER Genel Merkezi'nde oluşturulan birimin başta savaşta eşlerini kaybetmiş dul hanımlar ve yetimler olmak üzere mağdur durumdaki muhacir aileleri yerlerinde tespit ettiğine dikkat çekilen açıklamada, şimdiye kadar bin 500 ailenin ihtiyaçlarının karşılamak dernek tarafından kayıt altına alındığı,  bu ailelere erzak dışında fitre ve zekât yardımının da yapıldığı belirtildi. (İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir