• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl`e sığınan Suriyeli ailenin yaşam mücadelesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de yaşanan iç savaştan kaçarak Bingöl'e yerleşen 7 kişilik Suriyeli aile derme-çatma, elektriği olmayan ve suyu akmayan bir evde hayata tutunmaya çalışıyor. İlke Haber Ajansına konuşan aile, yaşadıkları mağduriyeti anlatarak, her şeye rağmen şükür ediyor.

Suriyeli aile tüm mağduriyetlerine rağmen dilenmediklerini belirterek, komşularının günlük olarak verdikleri yiyecek ve içeceklerle geçimlerini yaptıklarını söylüyorlar. Çalışmak istediğini belirten aile reisi Mustafa İbrahim, Suriyeli oldukları için kimsenin kendilerine iş vermediğini söylüyor.

Görüştüğümüz aile reisi Mustafa İbrahim, Suriye savaşında 2 ağabeyini kaybettiğini, onlar gibi ölmemek için buralara geldiklerini belirtti. Mustafa İbrahim, "Suriye`nin Halep kentinde yaşıyorduk. Suriye savaşı başlayınca, 2 ağabeyimi kaybettim. Bizde ölmemek için kaçıp buraya geldik. Halep'te her şeyimiz vardı. Ama bir anda her şeyimizi kaybettik." dedi.

“Elektriği ve suyu olmayan yıkık ve dökük bu evde yaşıyoruz”

Şu anda komşularımız dışında kimsenin kendilerine yardım etmediklerini belirten aile reisi Mustafa İbrahim, "Valiliğe gittim. Kimliğim olmadığı için yardım vermediler. Hiç bir kamu kurumu bize yardım etmiyor. Elektriği ve suyu olmayan yıkık ve dökük bu evde yaşıyoruz. Bu ev boş olduğu için ve dışarıda kaldığımız için bu eve sığındık. Her şeye rağmen Allah'a şükürler olsun." ifadelerini kullandı.

Çalışmak istediğini ama kimsenin kendilerine iş vermediğini ifade eden Mustafa İbrahim, "Şu an hiç param yok. Eğer iş verilirse çalışır eve para getirebilirim bu gücüm ve takatim var." diyerek yaşadığı mağduriyeti anlattı.

Yıkık dökük, elektriksiz ve suyu olmayan evde yaşıyorlar

Ailenin komşusu olan Gazeteci Galip Akengin, ailenin yokluk ve mağduriyetler içinde olduğunu belirterek, biz komşular yiyecek ve içeceklerini temin ediyoruz. Elektrikleri yok, suları kesik ve karanlıkta yaşıyorlar. Komşuları dışında kimse kendilerine yardım etmiyor. Durumu iyi olanların bu mübarek Ramazan ayında bu mağdur insanlara yardım etmeleri gerekiyor. Bu insanlar şuanda bir muhacir konumundalar, bizler onlara karşı ensar görevimizi yerine getirmemiz lazım. Bu mağdur aileye ev arıyoruz ev bulamıyoruz. Evi olan, imkânı olan bu aileye el uzatmalıdır. Aynı zaman bu aile içinde babaları ölmüş yetim çocuklarda var. Bugün bu kardeşlerimiz bu durumda, Allah korusun yarın biz de bu duruma düşebiliriz. İmkânlarımız varken, durumumuz iyi iken bu insanlara yardım edelim." dedi.

"Devletin hiç bir kurumu bu mağdur aileye yardım etmedi"

Bu mağdur aileye yardım etmeleri için Bingöl Valiliğine, Belediyeye ve kamu kurumlarına durumlarını iletmelerine rağmen kimsenin gelip yardım etmediğini ifade Akengin, "Biran önce yetkililerin bu ve buna benzer ailelere el atmasını bekliyoruz.” dedi.  (Nihat Kanat-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir