• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Batman Valiliğinden evde temizlik kampanyası projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen ve Batman Valisi Azmi Çelik onayı sonrası başlatılan “Evlerde Temizlik Projesi Kampanyası” başladı.

Vatandaşlara evde bakım hizmeti verilmesi projesi kapsamda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 100 vatandaşa kendi evlerinde, vakıf tarafından istihdam edilen kişilerce ev temizliği, çamaşır yıkama, ütü, bulaşık temizliği ve diğer ihtiyaçların karşılanması alanında hizmet verecek.

Projenin bölgede ilk defa Batman`da başladığı ve proje kapsamında şu an 5 personelle evlerde temizliğin yapıldığına dikkat çekildi.

Projeye göre, temizlik görevlileri, evin her yerini baştan sonuna kadar temizliyor. Yüz ailenin faydalandığı projede bugüne kadar 62 ev temizlendi.

Yaklaşık bir aydır başlatılan yaşlı hasta ve engelli vatandaşlara evde bakım hizmeti projesi bir sene boyunca devam edecek. Bir seneden sonrada proje Batman Valiliği tarafından uzatılarak devam edecek.

Batman Valisi Azmi Çelik proje hakkında yaptığı açıklamada SYDV`nin özverili çalışmalarla bir takım projeler ürettiklerini belirterek, bunlardan bir tanesi de SYDV tarafından yürütülen yaşlı engelli ve hasta vatandaşlara evde bakım hizmeti verilmesi projesi olduğunu söyledi.

Vali Çelik, “Bu kapsamda bizim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız 100 vatandaşa kendi evlerinde yine vakfımız tarafından istihdam edilen kişilerce ev temizliği, çamaşır yıkama, ütü, bulaşık temizliği ve diğer ihtiyaçların karşılanması anlamında hizmet verilmekte. Öyle zannediyorum ki, çok yerinde bir hizmet oldu. Çünkü bu anlamda evlerinde bu hizmete ihtiyacı olan yaşlılarımız, dul kadınlarımız, engellilerimiz, hastalarımız için çok faydalı bir hizmettir. İnşallah bundan sonrada bu hizmetler, vakıflarımız tarafından yürütülmeye devam edecek. Bu projemiz, bir yıllık bir süreyi kapsıyor ama projenin bitimine az bir süre kala yeniden biz projeyi yenileyip uzatılmasını sağlayacağız.” dedi.(İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir