• DOLAR 32.593
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2508.273
  • ...
Mühendis adaylarına tıbbi atık eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Özel Atık Şube Müdürlüğü tarafından, Galleria Kulak Burun Boğaz Merkezi çalışanları ile Büyükşehir Belediyesi bünyesinde staj gören mühendis adaylarına tıbbi atık eğitimi verdi.

Tıbbi atıkların doğru bir şekilde depolanmadığı zaman insanlar için büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, "Tıbbi atıklarla ilgilenen sağlık kurum ve kuruluşu personellerinin konuyla ilgili bilgi sahibi olması gerekiyor. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapıyor ve sağlık çalışanlarımızı bilgilendiriyoruz. Hem kendi sağlıkları açısından, hem de tıbbi atık taşıyan personellerimizin sağlığı açısından bu konuda dikkatli olunması gerekmektedir.” dedi.

Özel Atık Müdürlüğü personellerinden Kimyager Semih Eren ve Çevre Mühendisi Esra Bulutgöçer tarafından Galleria KBB Merkezi sağlık çalışanları ve Adana Büyükşehir Belediyesi teknik stajyerleri olmak üzere iki oturumda 100’e yakın kişiye verilen eğitimde; tıbbi atığın usulüne uygun toplanması, tehlikeli atıklar, yönetmelikler ve atıkların bertaraf edilmesi konusunda bilgilendirme yapıldı.    (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir