• DOLAR 32.48
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2436.855
  • ...
Selam Der muhtaçları sevindirmeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zengin ile fakir arasında köprü olma vazifesi gören Muş Selam Der Gıda Bankası, Ramazanda da yardımlarına aralıksız devam ediyor.

Ramazan ayı içerisinde yapılan yardımlar hakkında bilgi veren derneğin yardım komisyonu başkanı Bülent Balkaya, Ramazan ayı içerisinde yardıma ihtiyacı olan 87 aileye yardım ettiklerini söyledi.

Her yıl Ramazan ayında dernek olarak yardım faaliyetlerinin olduğunu söyleyen Balkaya, bu yıl da Haziran ayı içerisinde 87 aileye yardım ettiklerini yardımlarının temmuz ayında da devam edeceğini belirtti.

Balkaya, “Ramazan ayı duygularımızın kabardığı, rahmet iklimine kendimizi bıraktığımız bir aydır. Ülkemizdeki tüm hayırseverler özellikle bu ayda yardımları muhtaç ailelere ulaştırmak istiyor. Bunun güzelliği ile beraber olumsuz tarafları da beraberinde getirmektedir. Bilinen fakirlere her kesimden yardımlar ulaşırken, garip, kimsesiz ve gururlu olan muhtaç ailelerin bu yardımlardan faydalanmadığını görüyoruz. Hayırseverlerin kendi başlarına yardım yapmaları düzensizliğe sebep olmaktadır. Örneğin Muş ili dışındaki Muşlu kardeşlerimizin kurduğu dernekler geçen yıl ilimizde iki bin 500 yardım paketi dağıttılar. Yardım faaliyetlerinin bizzat içinde yer alan biri olarak ben bu yardım paketlerinin nereye gittiğini bilemiyorum.” dedi

Selam Der Gıda Bankası olarak her ay düzenli yardım yaptıklarını belirten Balkaya, “Gıda Bankası olarak bir seferliğine mahsus yardım yapmıyoruz. Özellikle yetim ailelerin çoğunluğunu oluşturduğu 20-25 aileye her ay düzenli olarak yardım ulaştırmaktayız. Ramazanla beraber yoğun bir müracaat aldık. Tespit komisyonumuz bu aileleri yerinde inceleyip ona göre bir derecelendirme yapmaktadır. Biz de bu değerlendirmeye göre müracaat eden ailelerin durumuna göre yardımlarımızı ulaştırmaktayız.” dedi.

Selam-Der Gıda Bankasının her ay düzenli olarak yardım faaliyetlerini yürütmesi için hayırseverlere seslenen Balkaya, “Hayırseverlerin gelip bizzat gıda bankamızı görmelerini istiyoruz. Bu düzenimizi gördükten sonra eminiz ki bize fazlasıyla yardımcı olacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Son olarak yardım çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür eden Balkaya, 07.07.2015 Salı günü Selam Der Gıda Bankası olarak Rehber TV`de saat 22.30-24.00 arası canlı yayınlanan Umut Kapısı programına konuk olacaklarını ve tüm hayırseverlerin bu programı izlemelerini istedi.   (Mustafa Bikeç-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir