• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Mardin`de girişimcilik eğitimi başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İŞKUR İl Müdürlüğü ile Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği işbirliği ile 100 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek. 20 Temmuz 2015 tarihinde başlayacak teorik eğitimler için 50 girişimci adayı Artuklu merkez ilçe, 50 kişi ise Kızıltepe`de eğitimlerini alacaklar.

Mardin İş Kur Müdürü Mehmet Akın ile MESOB Başkanı Doğan Gazan arasında yapılan protokol ile Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği toplantı Salonu ile Kızıltepe Çatom adreslerinde eğitimler yapılacaktır.

Protokol sonrası bir açıklama yapan Mardin İş Kur Müdürü Mehmet Akın, “Girişimcilik Kursuna katılmaya hak kazanan girişimci adayları, kursu başarıyla bitirdikten sonra kendi işyerlerini açarlarsa; KOSGEB`in 30.000 TL`lik Yeni Girişimci Desteği Hibesine iş planlarıyla başvurma hakkına sahip olacaklar.” diye konuştu.

MESOB Başkanı Doğan Gazan ise “Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kuruluşumuz iş kurmak isteyen tüm gençlere destek vermeye devam edecektir.” dedi.

Mardin merkezde düzenlenecek uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak isteyen kursiyerlerin; Mardin İŞ-KUR İl Müdürlüğüne kursiyer seçme tarihinden önce giderek veya www.iskur.gov.tr internet adresinden iş arayan kaydı yaptırmaları gerekmektedir.  (M. Salih Keskin – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir