• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
"Verilen cezalar din ile istihza edenleri cesaretlendiriyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Alparslan Üniversitesinde İlahiyat Fakültesi Tefsir Araştırmacısı Cahit Karaalp, bir internet sitesinde yazdığı “Adnan Hoca Kim?” başlıklı yazısından dolayı cezaya çarpıtıldı. Kararın ardından Muş’ta ki 21 Sivil Toplu Kuruluşu Cahit Karaalp’e destek verdi. Teravih namazından sonra Atatürk Parkı önünde toplanan STK üye ve gönüllüleri Cahit Karaalp’in yalnız olmadığını gösterdi.

Basın açıklamasını Cahit Karaalp okudu. Yaptığının İslami ve insanî sorumluluğu olduğunu söyleyen Karaalp, sorumluluktan vazgeçmeyeceğini vurguladı. Karaalp, “Ben ilahiyat alanında bir akademisyen, birtakım yerel gazete ve internet sitelerinde bir yazar olarak, ceza konusu yazım başta olmak üzere birçok yazımda halkı, dinî değerleri kişisel çıkarlarına ve arzularına hizmet ettirmeye çalışanlara karşı uyarmaya çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim. Bu, benim bu alanın uzmanı olarak İslami ve ayrıca insanî sorumluluğumdur. Bu sorumluluğumdan asla vazgeçecek de değilim. Ceza aldığım söz konusu yazımda Adnan Oktar programlarının halkta nasıl bir yankı uyandırdığını göstermek için gençler arasında dile getirilen ifadeleri sansürsüz bir şekilde aktarmaya ve Adnan Oktar hakkındaki bilgilerimi hakaret ifadeleri kullanmadan dile getirmeye çalıştım.” dedi.

“Adnan Oktar’ın kazandığı davalar Müslüman halkı tedirgin etmektedir”

Adnan Oktar’ın bugüne kadar kendisi hakkında yazılmış tüm eleştirel yazılar hakkında dava açtığını ve her defasında bu davaları kazandığını belirten Karaalp, “Birçok kişi bu davalardan dolayı hapis ve para cezası almışlardır. Onun aleyhinde açılan davalar ise kazanılamamıştır. Bugün yüzlerce insan Adnan Oktar’ın açtığı davaların mağdurudur. En son yazar Emine Şenlikoğlu’nun havaalanında gözaltına alınmış olması durumun vahametini gözler önüne sermiştir. Adnan Oktar’ın kazandığı davalar Müslüman halkı tedirgin etmekte, dinle alay edenlerin değil de dini savunanların ceza alması halk tarafından garipsenmektedir. Bugün burada bana verilen cezanın haksız bulunduğunu düşünüp destek verenler de bunun kanıtıdır." ifadelerini kullandı.

Verilen kararlar din ile istihza edenleri cesaretlendirdiğini söyleyen Karaalp, Türkiye'deki yasal ve hukuki boşluklardan yararlanan din düşmanları Türkiye’de din görünümü altında din aleyhindeki çalışmalarını gittikçe artırdığını, eğer yetkililer bu yasal ve hukuki boşlukları doldurmazlarsa Türkiye din bozguncuların cirit attığı bir yer haline geleceğini belirtti.

“Hak olanı yaptım, pişman değilim”

Karaalp son olarak, “Adnan Oktar ve aveneleri bilsinler ki, bu ülke Müslüman bir ülkedir. Bizler bu ülkede yaşadığımız sürece din bozguncularına meydanı boş bırakmayacağız. Bize cezalar yağsa da biz bu müfsitlerle mücadeleye devam edeceğiz. Bilinmelidir ki Adnan Oktar’ı İslami ilimlere vakıf bir akademisyen ve bir yazar olarak eleştirdim. Benim hapis ve para cezalarıyla susturulmam, Türkiye’de özgür bilim ve basına da vurulmuş bir darbedir.” şeklinde konuştu.   

Muş Alparslan Üniversitesinde İlahiyat Fakültesi Tefsir Araştırmacısı Cahit Karaalp'a açılan dava geçtiğimiz günlerde Adnan Oktar lehine sonuçlanmıştı. Mahkeme daha önce verilen 5 yıl süreyle suç işlememe şartına bağlanan 200 TL para ve 1 ay hapis cezasının işleme sokulmasına, Adnan Oktar’ın avukatına 1500 TL ödemede bulunmaya, ayrıca 1740 TL adli para cezasının 5 taksitte ödenmesine ve mahkeme masraflarının Karaalp’in karşılanması yönünde karar vermişti.   (Mustafa Bikeç - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir