• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır Valiliğinden basına iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İftar yemeğinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy`un yanı sıra birçok basın kuruluşu yetkilisi, muhabir ve gazeteciler katıldı.

İftar yemeği öncesi açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, Diyarbakır`ın 33 farklı medeniyete ev sahipliği yaptığını ve birçok uygarlığın izlerini günümüze kadar taşıdığını söyledi.

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO`nun kültürel mirasına dâhil edildiğini hatırlatan Aksoy, “Bu kentin tarihi zenginlikleri, önemli değerleri ve potansiyelleri var. Bu çalışmalardan birinin müjdeli haberini dün akşam itibariyle aldık. Diyarbakır`ın Surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO`nun kültür mirasına dâhil edildi. Diyarbakır adına sevindirici olan bu haberi sizlerle paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının bireysel ibadetlerle geçen bir ay değil, toplumsal bir ay olduğunu belirten Aksoy, “Ramazan, sadece bireysel ibadetlerle geçen bir ay değil, aynı zamanda toplumsal bir aydır. Fakirin, fukaranın, yoksulun halinin daha iyi anlaşıldığı bir ay. Fakir olsun, yoksul olsun tüm kesimlerden insanların aynı sofrayı paylaştığı, bir araya geldiği bir ay. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor.” dedi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir