• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
SON DAKİKA
Çin mallarına boykot başlatılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslümanlara yönelik saldırıları kınadıklarını belirterek, "İslam dünyası Çin'den mal alımını durdurarak, boykot başlatmalı" dedi.

Akbaş, yaptığı açıklamada, ramazan ayında Uygur Müslümanlarına uygulanan insanlık dışı zulümleri büyük üzüntü ve kaygıyla takip ettiklerini söyledi.

Dünyanın her yanında zulüm gören Müslümanların yanında olduklarını belirten Akbaş, "Bizim için Filistin, Bosna, Arakan neyse Doğu Türkistan da odur" ifadesini kullandı.

Tüm dünyanın ilgisiz kaldığı zulme Türkiye'nin duyarlılığını takdirle karşıladıklarını ancak bunu yeterli bulmadıklarını dile getiren Akbaş, "Bu zulümlere son verilmediği takdirde Türkiye'nin, Çin Hükümeti ile yaptığı siyasi ve ticari her türlü anlaşmanın yeniden gözden geçirilmesini ve askıya alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yapılan zulme sesiz kalan tüm İslam ülkelerini kınadıklarını belirten Akbaş, şunları kaydetti:

"İslam dünyası Çin'den mal alımını durdurarak, boykot başlatmalı. İnanıyoruz ki bu ekonomik yaptırımlar sonuç verecektir. Dünya üzerinde sadece Müslümanların kanı ve gözyaşı akıyor. Bunun tek nedeni, İslam aleminin birlik içinde olmamasıdır. İslam ülkeleri, dünya, Müslümanların dertlerine ilgisizdir. Bunun vebali de hesabı da vardır. Tüm İslam ümmetine çağrıda bulunuyoruz, herkes emperyalizme ve ülkesindeki işbirlikçilerine karşı gereken mücadeleyi versin. Bu yapılmadığı sürece dünyada Müslümanlara yapılan zulüm sona ermeyecektir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir