• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Siirt'te Sığınmacılar  İyilik Sofrası'nda oruçlarını açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt’te bulunan Suriyeli sığınmacılar, Siirt İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen ‘İyilik Sofrası’ iftar programında oruçların açtı.

Diyanet İşleri Başkanlığının 81 ilde yürüttüğü "İyilik Sofrası" programları kapsamında, Suriyeli  sığınmacılar için, Türkiye Diyanet Vakfı ve Siirt Müftülüğü ile hayırsever iş adamlarının katkılarıyla öğretmenevinde iftar programı düzenlendi. 

Ensar Camii İmam-Hatibi Ramazan Toprak tarafından Ku’ran okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen "İyilik Sofrası" temalı  iftar programında, Suriyeli sığınmacılarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Candan ise Diyanet işleri Başkanlığı’nın bu yılki Ramazan temasının ‘Şimdi İyilik Zamanı, Şimdi Ve Her Zaman’ olduğunu aktararak,  “ İslam medeniyeti iyilik ve fedakarlık medeniyetidir.    Karşılıksız olarak sırf Allah rızası için iyilik yapan fertlerinden oluşmuş bir medeniyettir.  Bu medeniyetin işaretlerinin toplumda var olan, insanların diline yayılmıştır, yaygın olan sözlerden biri  de, ‘İyiliğin yaygınlaşması için çaba sarf edin’ olmuştur.”dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın en fazla yardım yapan kuruluş olduğunu da belirten Candan, Gazze’den Filistin’e, Suriye’den Arakan’a, Balkanlar’da tüm İslam’ın mazlum ve mağdur insanlarına yardım götürmeye devam ettiğini aktardı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon komutanı Tuğgeneral Halil soysal ve İl Emniyet Müdürü Metin Özkan  ve Suriyeli sığınmacıların katıldığı etkinlik,   Faruk Arvas tarafından yapılan iftar duası ve sinevizyon gösterimiyle sona erdi. (Muhammed Dayan-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir