• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2512.652
  • ...
Batman`da Bitki Koruma Yetki Belgesi eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi Eğitimi başvuruları başladı. Bu kapsamda; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, bitkisel üretim yapan çiftçilere yönelik Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi almak isteyenler için; 23 Temmuz tarihinde saat 09.00'da İl Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim verilecek.

Yapılan açıklamada, bitki ve bitkisel ürünlerde zararlı organizmalarla mücadelede kullanılan bitki koruma ürünlerinin tarla, bahçe veya bağ ile ürünlerin saklandığı yerlerde uygulanmasında bilinçsiz bir şekilde kullanılmasını önlemek, insan, bitki ve çevre, sağlığının korunması, bitkisel ürünlerde kalıntı probleminin ve tavsiye dışı ilaç kullanımının engellenmesi ve izlenebilirliğin sağlanması amaçlandığı belirtildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “Bitkisel üretim yapan kişiler Bitkisel üretim yaptığı alanlarda, bitki koruma ürünü uygulamalarını yapabilmesi için Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi almış olan yetkili kişilere yaptırması veya kendisinin belge alması zorunludur. Bu kapsamda; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından, bitkisel üretim yapan çiftçilere yönelik Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi almak isteyenler için; 23 Temmuz tarihinde saat 09.00'da İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda eğitim düzenlenecektir. Söz konusu eğitime katılmak isteyen üreticilerimizin 23 Temmuz tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir