• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
Bursa inanç turizminden daha fazla pay alabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hemen hemen tüm turizm çeşitliliğini bünyesinde barındıran Bursa, üniversitelerdeki araştırmalara konu olmaya devam ediyor.

Bursa Orhangazi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Muharrem Aydın’ın araştırmasına göre vatandaş inanç turizmine daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Anket çalışmasında dördüncü sırada yer alan inanç turizmine dikkat çeken Aydın, Bursa’nın manevi dinamiklere sahip bir şehir olduğunu söyledi.

Bursa’nın inanç turizmi açısından iyi bir konumda olduğuna vurgu yapan Aydın, “Mübarek Ramazan ayı içerisindeyiz. Bugünlerde turist sayısını artırmak için o merkezin özelliğine uygun tanıtımlar yapılmalıdır. Hedef kitleye yönelerek yapılan bilinçli tanıtımlarla turizm pastasında daha fazla pay alınabilir. Bursa Osmanlı’ya başkentlik yapmış bir şehir. Osmanlı padişahları ve şehzadelerinin yanı sıra birçok manevi değeri de bünyesinde barındırıyor. Bu değerler daha iyi kullanılmalı. İstanbul’da Eyüp Cami veya Hz. Yuşa (as) peygamberin kabri gib yerler bu aylarda çok rağbet görüyor. Bursa’da da Ulu Cami, Yeşil Türbe, Emir Sultan Hazretleri, Aziz Mahmut Hüdayi Hazretlerinin de hocası olan Üftade Hazretleri, Osmangazi, Orhangazi gibi birçok manevi değer var. Bu değerler daha iyi anlatılırsa Bursa inanç turizminde çok daha iyi yerlere gelebilir.” dedi.    (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir