• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
En güzel ezanı okumak için bu sefer imamlar yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2 Ağustos 2015 Tarihinde Konya`da yapılacak finale katılabilmek için Mardin, Diyarbakır, Elazığ, Batman, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya ve Gaziantep illerinden gelen din görevlileri,  Mardin Müftülüğü Konferans salonunda yarıştı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Sabri Akpolat, Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Ömer Menekşe`nin de izleyici olarak hazır bulunduğu yarışmaya ayrıca, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, yarışmacıların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışma öncesinde kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun,  “İslâm`ın şiarı ve Müslüman varlığının sembolü olarak kabul edilen ezanı güzel okumak için bu Ramazan gününde bu Pazar sabahında fedakârlıkta bulunarak yarışmaya katılan meslektaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama etkinlikleri çerçevesinde personelimizin yeteneklerini geliştirmek amacı ile yapılan bu yarışmalara din görevlileri her geçen yıl daha fazla ilgi göstermeye başladılar. Doğrusu da bu katılım ve ilgiden bizler de büyük bir memnuniyet duymaktayız.” dedi.

Yarışma herhangi bir itiraz ve yanlış anlaşılmaya yer vermemek için kamera kaydı altında yapıldı. Jüri tarafından fonetik/diksiyon/tecvit, güzel okuma (eda), makam ve güzel ses üzerinden değerlendirilen yarışma sonunda; Adıyaman Temsilcisi Hüseyin Kandemir birinci, Gaziantep temsilcisi Sabri Yusufoğlu ikinci, Elazığ Temsilcisi Hıdır Olcaş`ta üçüncü oldu.

Yarışma sonunda Mardin İl Müftülüğü tüm katılımcılara çeşitli hediyeler verirken aynı zamanda yarışmacı ve ailelerine yönelik bir Mardin turu düzenledi. Mardin`in Tarihi ve turistik yerlerini gezen Din görevlileri Mardin Müftülüğünün gösterdiği sıcak ilgi ve organizasyon için İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun`a teşekkür ettiler. (M. Salih Keskin – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir