• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...
`Zekât bugün fakirlik problemimizin yegâne çaresidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayı ve bu ayda verilen zekât, sadaka ve fitre sadakası hakkında açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, zekâtın malı temizlediği gibi bereketlendirdiğini söyledi.

Müslümanların kazançlarını temizleyen ve bereketlendiren zekâtın, mali bir ibadet olduğuna dikkat çeken Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, İLKHA`ya yaptığı açıklamada zekâtın yoksulların, zenginlerin mallarındaki hakkı olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu seneki Ramazan temasının, ‘Vakit İyilik Vaktidir, Bu Ramazan ve Her Zaman` olduğunu hatırlatan Çelik, Diyanet olarak halkta bu bilinci oluşturma adına camilerde Ramazan ayının ilk gününden bu yana zekât ve fitre sadakası konularını ele aldıklarını vurguladı.

“Elimizdeki vakti hemen hayra dönüştürelim”

Ramazan ayının iyilikler için bir başlangıç olduğuna vurgu yapan Çelik, “İyilikleri yılın her ayına yaymak lazımdır. Gerçekten bu ayda iyilik yapmayacak isek ne zaman yapacağız. Çünkü vakit ve zaman bizi beklemiyor. Ondan dolayı içinde bulunduğumuz vakti en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Vakit nakittir sırrınca iyilikleri ertelememek lazımdır. Elimizdeki vakti hemen hayra dönüştürelim. Hemen ahiret yatırımına dönüştürelim.” ifadelerini kullandı.

“Zekât bugün fakirlik problemimizin yegâne çaresidir”

Zekâtın malı temizleyen, kaza ve belayı def eden ibadet olduğunu ve aynı zamanda sosyal barışın ve huzurun da anahtarı olduğunu belirten Çelik, “Kur`an-ı Kerim`de en çok namaz ve zekâttan bahsedilir. Çünkü her iki ibadet de çok önemlidir. Çünkü bu her iki ibadet de toplumun birliğini, dirliğini, sevgisini, kardeşliğini ve hasetten-fesattan arındırılmış bir şekilde ayakta tutan değerimizdir. Zekât aynı zamanda malı temizlemedir. Yine malı bereketlendirmedir. Zekât aynı zamanda şükür, kardeşlik ve bugün fakirlik problemimizin yegâne çaresidir. Bundan dolayı her mümin kardeşimizin zekâtına önem vermesi lazım.” şeklinde konuştu.

Kur`an-ı Kerim`de zekâtın kimlere verilebileceğinin gayet açık bir şekilde zikredildiğini belirten Çelik, “Ciddi anlamda defteri-kalemi elimize alıp hesaplayarak vermemiz lazım. Sonra zekât yarın bizim aleyhimize dönebilir. Eğer bizler bu ibadeti önemsemez isek zekât temizlenme ibadeti iken bizim için azap aracı olabilir. Biz diyoruz ki Allah (cc) bu dünyada bize ikram etti. Biz bu ikramın devamını diğer dünyada da alalım. Çünkü şu an hayatını kaybetmiş ve hala isimleri anılan insanlara bakın hep iyilikleri eser bırakmış kişilerdir.” dedi.

Zekâtın her yönüyle bir temizlik vesilesi olduğunu söyleyen Çelik, son olarak şu ifadeleri kullandı:  “Benim bütün kardeşlerimden ricam nefislerinin tamahkârlığına bakmadan, şeytanın fakirlikle korkutmasına aldırış etmeden zekâtlarımızı, sadakalarımızı ve fitrelerimizi verelim. Zekât ve sadaka malı temizlediği gibi bereketlendirir.”   (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir