• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Basel`de `Gençlik Sahuru` Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı hayırlı faaliyetlerle Avrupa`daki örnek sivil toplum kuruluşlarından olan Basel Said-i Nursi Vakfı, vakıfta gençlere toplu sahur etkinliği düzenledi. Teravih Namazı sonrası sohbet, çay ve çeşitli ikramlarla başlayan sahur etkinliği sabah namazına kadar sürdü.

Ramazan ayının, bu yıl son 32 yılın en uzun gün ve en kısa gecelerine denk geldiğini, aşırı sıcak havalardan dolayı gündüz vakitleri oruçlu olmanın ayrı bir sevaba tekabül ettiğini belirten vakfın gençlik kolu yetkililerinden Lokman Genç, Basel Said-i Nursi Vakfı Gençlik Kolları olarak, 2015 Ramazan yılı döneminde iki ayrı hafta sonu gecesini vakıfta gençlerle birlikte geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Önümüzdeki Cumartesi gününü Pazara bağlayan geceyi gençlerle birlikte tekrar vakıfta geçirmeyi planladıklarını ifade eden Genç, “Gençlerimiz teravih namazı sonrası sabah namazına kadar vakitlerini vakfımızda değerlendiriyorlar. Bu süre zarfında, güncel ve ilmi konulara dair sohbetlerle birlikte mevsim şartlarına uygun meyve ikramımız, çerez ve sahur yemeği gibi çeşitli türlerde yiyeceklerden istifade ediyoruz. Ramazan Gençlik Programımıza iştirak eden tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz. Allah hepsinden razı olsun.” ifadelerinde bulundu.   (Hamza Korkut–İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir