• DOLAR 32.512
  • EURO 34.566
  • ALTIN 2491.999
  • ...
Yunanistan`da ikinci istifa şoku!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunanistan'da düzenlenen referandumdan 'hayır' sonucu çıkmasına karşın Maliye Bakanı Varoufakis istifa edeceğini açıkladı. Varoufakis kişisel blog sayfasından yaptığı açıklamada, 'euro bölgesi maliye bakanlarının bazı tercihlerinden haberdar edildiğini ve maliye bakanları toplantılarındaki mevcuidyetini sonlandırdığını' belirtti. Varoufakis, "Başbakan Tsipras, bu kararın bir anlaşmaya varılmasına yardımcı olacağını düşünüyor" diye yazdı.

Yunan bakan referandum öncesinde 'evet' sonucu çıkması halinde istifa edeceğini söylemişti.

Ülkede dün düzenlenen referandumda, halk, yeni kurtarma paketi karşılığında kemer sıkma tedbirlerine 'hayır' dedi. Sandıktan yüzde 61 'hayır', yüzde 39 'evet' oyu çıktı. Referanduma katılım yüzde 63'ü buldu.

Halktan 'hayır' oyu kullanmasını isteyen Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, sonuçların belli olmasının ardından televizyondan halka seslendi. “Bugünkü zor şartlarda çok cesur bir tercih yaptınız. Bana verdiğiniz yetkinin Avrupa`dan kopuş için değil, sürdürülebilir çözümü sağlama yönünde pazarlık gücümüzü artırmak için olduğunun tamamen farkındayım” dedi. Yunan halkının Avrupa dayanışması ve demokrasisine oy verdiğini söyleyen Tsipras, müzakere masasına döneceklerini açıkladı.

Samaras istifa etti

Referandumdan 'evet' çıkması halinde Tsipras hükümeti istifa edecekti. Ancak tersi oldu. Seçmenden 'evet' oyu kullanmasını isteyen muhalefet lideri, eski başbakan Antonis Samaras, sandıktan istediği sonuç çıkmayınca Yeni Demokrasi Partisi'nin liderliğinden istifa edeceğini açıkladı. “Partimizin yeni bir başlangıca ihtiyacı var” dedi.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, halkın ‘hayır` demesinin demokrasi ve sosyal adaletten yana olduklarını gösterdiğini söyledi. “Yarın itibariyle Yunan halkının bize verdiği bu cesur ‘hayır`la borç verenlere bir yardım eli uzatacağız. Ortak bir zemin bulmak için hepsine sesleneceğiz. Bugünün ‘hayır`ı yarının demokrat Avrupa`sına büyük bir ‘evet`tir” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir