• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...
Avrupa`daki Müslümanlara infak çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Celal Bozdaş, Ramazan ayında yaptığı irşad çalışmaları çerçevesinde İsviçre'nin Basel şehrinde eğitim ve kültürel alanda faaliyet yürüten Said-i Nursi Vakfını ziyaret etti.

Vakıfta her gün verilen ve İslam coğrafyasının hemen her ülkesinden Müslümanların hazır bulunduğu iftar sofrasında ümmetin farklı renkleriyle birlikte iftar yapan Bozdaş, yatsı namazı öncesi infak konusunda bir konuşma yaptı.

İslam âleminin son yıllarda içinde bulunduğu sıkıntıları anımsatan Molla Celal Bozdaş, Avrupa'da yaşayan Müslümanların marketlerde su beğenmekte zorlandığını, buna karşın ümmetin bazı fertlerinin normal su bir tarafa, bir damla kirli suya razı olmak zorunda kaldığı yönünde haberlerin basına yansıdığını aktardı.

"Orucun bir anlamı susuzları ve açları hatırlamaktır"

Bu durum karşısında Avrupa'da yaşayan Müslümanlara sorumluluk düştüğünü belirten Bozdaş, “Televizyon ekranlarında pek çok insanlık dramına şahid oluyoruz. Biz Akşam yemeğinden itibaren ta sahur vaktine kadar bir şeyler yemekle meşgul iken, bugün dünyada nice insanlar soğuk meşrubatları, soğuk suyu, temiz suyu bırakın içilmeyecek durumda olan bir damla suyu bulabilmek için birbirlerini eziyorlar… Aynı şekilde bir parça kuru ekmek, bir yardım paketi atıldığında, paketin içinde ne olduğunu bilmeden yeter ki ağzıma bir lokma bir şey girsin diye bir birlerini eziyorlar…  Bu orucun bir anlamı susuzluğu hissetmek, açlığı hissetmek, susuzları ve açları hatırlamaktır. Ve onların dertlerine bir nebze deva olmaktır.” dedi.

Avrupa'daki Müslümanlara infak çağrısı

Avrupa'da yaşayan en fakir Müslüman`ın diğer bölgelere nazaran durumun daha iyi olduğunu hatırlatan Bozdaş, “Özellikle şu anda Avrupa`da yaşayan insanlar, en fakirimiz birçok bölgenin zengininin ulaşamadığı nimetlerden istifade ediyor. Öyle ise bu nimetlerin bir gün mutlak surette bizden hesabı sorulacak. Fakat Allah yolunda verdiğimizin hesabı olmadığı gibi Allah onun mükâfatını da ziyadesiyle bize verecektir. Ondan dolayı Ramazan ayını nasıl ki Oruç ve Namazla değerlendiriyoruz, zekatlarımızla, fitrelerimizle infaklarımızla ve sadakalarımızla da değerlendirmemiz gerekiyor.” diyerek Avrupa'da yaşayan Müslümanlara fakirlere infak etme çağrısında bulundu.

Bozdağ'ın dua ile bitirdiği konuşmanın ardından Teravih namazına geçildi. (Ahmet Bayram - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir