• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Diyarbakır Valiliği`nden STK`lara iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği, kentteki Sivil Toplum Kuruluşlarına iftar yemeği verdi.

Bir otelde verilen iftar yemeğine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, kanaat önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İftar öncesi açıklamalarda bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ramazan ayının en güzel taraflarından birinin değişik görüşlerden insanları bir araya getirmek olduğuna işaret etti.

Ramazan ayının bireysel ibadetlerle geçen bir ay değil, toplumsal bir ay olduğunu belirten Yılmaz, “Ramazan, sadece bireysel ibadetlerle geçen bir ay değil, aynı zamanda toplumsal bir aydır. Fakirin, fukaranın, yoksulun halinin daha iyi anlaşıldığı bir ay. Fakir olsun, yoksul olsun tüm kesimlerden insanların aynı sofrayı paylaştığı, bir araya geldiği bir ay. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor.” dedi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ise konuşmasında, Diyarbakır`ın 33 farklı medeniyete ev sahipliği yaptığını ve birçok uygarlığın izlerini günümüze kadar taşıdığını kaydetti.

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO`nun kültürel mirasına dâhil edildiğini hatırlatan Aksoy, “Bu kentin tarihi zenginliklerinden, doğal zenginliklerinden önemli değerleri ve potansiyelleri var. Bu çalışmalardan birinin müjdeli haberini dün akşam itibariyle aldık. Diyarbakır`ın Surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO`nun kültür mirasına dâhil edildi. Bu Diyarbakır adına sevindirici haberi sizlerle paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir