• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Batman`da `Ümmet İçin Dua` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından ‘Ümmet İçin Dua` etkinliğiyle teravih namazının ardından tün dünya Müslümanları için dua edildi.

‘Ümmet İçin Dua` etkinliği, Batman merkez Kültür Cami`sinde teravih namazının ardından birçok STK temsilci ve üyelerinin yanı sıra, cami cemaatinin de katılımıyla Batman Düşünce ve İnan Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Dr. Davut Okçu tarafından okunan açıklamayla başladı.

Dünya barışının İslam Ümmetinin güçlü olmasına bağlı olduğunu belirten Okçu, “İslam ümmeti bir vücut gibidir. Bir uzvun hastalığının bütün vücudu rahatsız etmesi gibi, bir Müslüman`ın başına gelen bela ve musibetleri, bütün Müslümanlar kendilerine dert edinmelidir.” dedi.

Daha sonra Okçu, Mehmet Akif Ersoy`un şiiriyle ümmetin dağınıklığına deyindi. Ardından Şehit Şeyh Ahmet Yasin`in şikâyetinin okunmasıyla devam etti. Okçu son olarak da dünyanın dört bir tarafında kan ağlayan Müslümanların halinden söz etti.

Açıklamanın ardından Selahattin-i Eyyubi Medresesi Baş Müderrisi Rıdvan Mescidi İmam Hatibi Musa Ekinci`nin okuduğu uzun bir duanın ardından ‘Ümmet İçin Dua` etkinliği katılımcıların musafahaya durmalarıyla son buldu. (M. Sait Çelik – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir