• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
İzmit`te Çin`in  zulüm  ve baskıları protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Ali Paşa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çin`in Doğu Türkistan`daki Müslümanlara   uyguladığı zulüm  ve baskıları protesto etti.

İzmit Cumhuriyet Parkında İstiklal marşı ve Doğu Türkistan marşı`nın okunmasıyla başlayan protesto eylemi, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından 1945 yılından beri Doğu Türkistanlı Müslümanların yaşadığı baskıların kronoloji okundu.

Daha sonra toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Ali Paşa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Güntekin Bozan, şunları söyledi:

“Doğu Türkistan`ın yalnız olmadığını,  uzak diyarlarda oldukları halde,   kalpleri onlar için atan kardeşlerinin olduğunu, dünya aleme özellikle de Çin hükümetine duyurmak için toplandık. Nerede kan ve gözyaşı varsa, kesinlikle zulüm gören, ölen, tecavüze uğrayan, hapishanelerde yatan, dövülen, hakarete uğrayan yada memleketini terk etmek zorunda kalan bir Müslüman coğrafyası vardır. Burası Afrika`dır, Arakan`dır, Irak`tır, Filistin`dir, Karabağ`dır,  Mısır`dır. Irkı, dili, farklıdır ama, dini kesinlikle Müslümandır. Burada Çin devletinin çok katı kuralları vardır. Örneğin orada başörtülü bayanlar, otobüslere, toplu taşıma araçlarına binemez. Sakallı kardeşlerimiz ve ağabeylerimiz binemez. Orada bayrakta hilal ve yıldız gibi semboller yasaktır. Ciddi hapis kararları vardır.  Camilerimizi orada yıktılar. Cuma namazını yasakladılar. Cuma namazına ‘toplu ibadet` dediler. Kur`an kurslarını kapattılar. Bunlara karşı gelen insanları öldürdüler. Dünya bu zulümleri görmesin diye de, o insanlarımızı yaktılar.”

Protesto eylemi yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir