• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
Çin zulmü İstanbul`da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`da aralarında Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği, Hür Doğu Türkistan Platformu ile İstanbul Alperen Ocakları üyelerinin bulunduğu bir grup, Doğu Türkistan'da Çin yönetimi tarafından Müslümanlara yapılan katliamları protesto etti.

Sarıyer`de bulunan Çin konsolosluğu önünde toplanan grup, komünist Çin rejimi aleyhinde tekbir ve sloganlar atarak katliamları lanetledi.

Basın açıklamasında konuşan Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Başkanı Hidayet Oğuzhan, "Komünist Çin rejimi, Doğu Türkistan'da büyük katliamlar yapmıştır. Günümüzde de hala bütün dünyanın gözlerinin içine baka baka katliamlarına devam etmektedir. 26 Haziran Şauguan fabrikasında vahşice katledilen Uygur işçileri katillerinin cezalandırılmasını talep  eden üniversite öğrencisi Uygur Müslümanlarına karşı Çinli işgal güçleri ve göçmen Han Çinlileri hedef gözetmeksizin saldırmıştı. İşgalci Çin rejimi, Müslümanların oruç tutmasından tutun bütün ibadetlerini engelliyor. Günümüzde Doğu Türkistan halkı Çin işgali altındaki 66 yıllık sürecin en sıkıntılı, karanlık ve kanlı günlerini yaşamaktadır.” dedi.

Basın açıklamasından sonra Çin bayrağı yakan kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.    (M.Erkan Yavuz-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir