• DOLAR 32.553
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2438.12
  • ...
Siirt üniversitesinde üç yeni akademik bölüm açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik ve Tarih anabilim dallarında yüksek lisans bölümleri açılıyor. Açılacak olan bölümlerle ilgili karar, bakanlar kurulu tarafından kabul edilerek kesinleşti.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman üniversitenin gelişimi için harcanan emeğin meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Uzun zamandan beri Sağlık Bilimleri Enstitüsünün kurulması için girişimlerini sürdüklerini belirten Erman “Sağlık Bilimleri Enstitüsü bizim için çok önemli. Bu enstitü Hemşirelik, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Veterinerlik Fakültesine yüksek lisans ve doktora zemini oluşturacak bir enstitü olması açısından bizim için önem taşıyor.” dedi.

Sağlık Bilimleri Enstitüsünde eylül ayından itibaren yaban hayvanları ve klinik bilimleri olmak üzere iki ana bilim dalında doktora programının açılması için YÖK`e resmen başvurduklarını belirten Erman, “Onaylanması halinde eylül ayından itibaren iki ana bilim dalında doktora programı açılacak. Açılacak olan diğer akademik birim Turizm ve Otelcilik Yüksekokuludur.” ifadelerini kullandı.

Erman, “Türk Dili Edebiyatı, Matematik ve Tarih ana bilim dallarında yüksek lisans bölümlerinin açılması kesinleşti. Bunlarda eğitim ve öğretime eylül ayından itibaren başlayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Erman, yeni bölümlerle birlikte üniversite bünyesinde yüksek lisans eğitimi verilen bölüm sayısının 16`ya çıkacağını ayrıca iki bölümde de doktora eğitiminin verildiğini sözlerine ekledi.     (Muhammed dayan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir