• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
#UnutmadıkBaşbağlarım Hashtagi Türkiye Gündeminde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi

Sosyal medyada yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Hür Ekip, Başbağlar Katliamının yıldönümünde Twitter'da saat 14:30'da #UnutmadıkBaşbağlarım hashtagını başlattı.



Hür Ekip tarafından başlatılan Hashtag Twitter'da kısa sürede Türkiye gündemine oturdu.



#UnutmadıkBaşbağlarım adı altında yapılan hashtag çalışmasına birçok yazar, siyasetçi ve twitter kullanıcıları yoğun destek gösterdi.



Açılan hashtage Twitter kullanıcıları paylaşımda bulunmaya devam ediyor.



BAŞBAĞLAR KATLİAMI



Tarihler 5 Temmuz 1993`ü gösterirken gözü dönmüş katiller Erzincan`ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde bir kez daha Müslüman kanına, necis ellerini bulaştırdılar. Sivas Madımak`ta yaşanan olaydan 3 gün sonra bu olayın bir nevi intikamı olarak gerçekleştirilen Başbağlar katliamı hala yürekleri yakmaya devam ediyor.



33 kişiyi şehit ettiler

İslam düşmanı, kinle dolu eşkıya çetesi bir akşam namazı vaktinde camiye yöneldiler ve cami imamı Adil Hoca başta olmak üzere, 28 Müslümanı hunharca katledip köyü ateşe verdiler. Kadınların ziynet eşyalarını yağmalayan, arabaları toplayıp ateşe veren müfsitlerin ortalıkta kol gezdiği bugünde toplam 33 Müslüman katledildi. Katiller arkalarında 30 dul kadın, 70 yetim ve enkaza dönmüş bir köy bırakarak karanlık dünyalarına çekildiler. Olaya basının duyarsız kalması bir yana, yargı süreci de neticesiz kaldı ve dava kaldırıldı.



Başbağlar katliamının ardından gözaltına alınan 16 kişi serbest bırakıldı. Ancak bu karara Erzincan Devlet Güvenlik Mahkemesi itiraz etti. DGM yargıçları tarafından oluşturulan kurul, 4 saatlik bir toplantının ardından şüphelileri serbest bıraktı. Dava daha sonra İzmir DGM`ye gönderildi. 1998`de çıkan kararda 2 sanık terör örgütü üyeliğinden hapse mahkûm edilirken diğerleri serbest bırakıldı.



Twitter'da #UnutmadıkBaşbağlarım hashtagı ile paylaşılan bazı tweetler şöyle:

Bu haberler de ilginizi çekebilir