• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Uyarılara rağmen anız yakmalar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetkililerin bütün uyarılarına rağmen Gaziantep`in Oğuzeli ve Araban ilçelerindeki kırsal alanlarda çiftçiler anız yakmaya devam ediyor.

Tarımın geleceğine zarar veren anız yangınları, yetkililerin tüm uyarılara rağmen devam ederken, Gaziantep`in Oğuzeli ilçesi merkez köy civarında gündüz saatlerinde buğday ve arpa tarlasında başlayan anız yangını, Oğuzeli`nin üzerinde kara bulutlar oluşmasına sebep oldu.

Öğle saatlerinden sonra biçerdöverlerle toplanan buğday tarlasında kalan anızları yakmaya çalışan bir çiftçi, çevreye vermiş olduğu zarara ve çevredeki vatandaşların uyarılarına aldırmadan anız yakmaya devam etmesi ise vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.

Yetkililer, anızın yakılmasının her ne kadar toprağın kolay işlemesine ve tohum yatağının hazırlamasını kolaylaştırsa da topraktaki organizmaların yok olmasına neden olduğuna dikkat çekti.

Anız yakmanın ürünün kalitesinde ciddi düşüşler oluşturduğunu belirten uzmanlar, ancak yapılan tüm ikazlara rağmen yer yer anız yangınlarının halen devam etmesinin vatandaşların anızların yakılmasında başta toprağa, çevreye, iletişime, elektriğe ve insan sağlığına zarar verdiklerinin farkında olmadıklarını gösterdiğini ifade etti.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir