• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
Gaziantep 5. OSB doğalgaza kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz yıl arsa tahsisinin yapıldığı 5.Organize Sanayi Bölgesinin doğalgaz alt yapısı tamamlanarak sanayicilerin hizmetine sunulduğu belirten Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu,  5. Bölge doğalgaz şebekesi altyapı çalışmasını tamamladıklarını söyledi.

26 Temmuz 2014 yılında ihalesini yapılarak ve 25 Eylül 2014 yılında sözleşmesi imzalanan 5. organize sanayi bölgesi ile Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi alanına ulaştıklarını ifade eden Nakıboğlu, Gaziantep sanayisinin her yerde parmak ile gösterildiğini belirtti.

Sanayiciler olarak daha iyi şartlarda daha kaliteli üretim yapmaları için çalıştıklarını belirten Nakıboğlu, “5. Bölge arsa tahsisinin hemen ardından yatırım yapmak için altyapı çalışmalarının tamamlanmasını bile beklemeden inşaat çalışmalarına başlayan 100´ den fazla sanayicimizin beklentilerini göz önünde bulundurarak mevcut altyapı çalışmalarımızı sözleşme tarihinden evvel tamamladık.” ifadelerini kullandı.

5. bölgede 100’den fazla yatırımcının inşaat çalışmalarını bitirip, makina montaj çalışmalarına başladığını dile getiren Nakıboğlu, 60 firmanın da üretim aşamasına geçtiğini kaydetti. Şu anda OSB'de aktif olarak aralarında Türkiye'deki lider birçok markanın da olduğu 850 firmanın faaliyet gösterdiğini belirten Nakıboğlu, “130 binin üzerinde çalışanımız ile her geçen gün büyümeye devam ediyoruz. 5. Bölge ile birlikte Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi haline geldik.” şeklinde konuştu.

Gaziantep’in ekonomideki hedeflerini sürekli geliştiren girişimcilik ruhuna sahip iş adamlarıyla dolu olduğunu ifade eden Nakıboğlu, Buna bağlı olarak büyümenin ve gelişmenin kaçınılmaz olduğunu aktararak, “Allah izin verirse havaalanı yolundaki eski sanayi sitesi de OSB olacak. Ayrıca 'Besi OSB' projemiz ve Polateli gibi oldukça büyük OSB çalışmamız da devam ediyor. 3 OSB daha yolda. Sadece Polateli OSB'nin büyüklüğü yaklaşık 20 milyon metrekare olacak." Bunları da faaliyete geçirdiğimizde açık ara farkla yine lider olacağız.” diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir