• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Silahı çözüm aracı olarak görenler bölgede huzur istemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, partisinin il binasında teşkilat mensuplarıyla istişare ve değerlendirme toplantısına katılmak üzere geldiği Şırnak'ta sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderinin katılımıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen iftar programına katıldı.

Çözüm süreciyle ciddi riskler aldıklarını anlatan Ünal, "Ama yıllar önce bir sorundan yola çıkarak, bu sorunun çözümü için  silahı ve şiddeti çözüm aracı olarak görenler, demokratik siyaseti  silahtan ayrıştırarak  sadece demokratik siyasetin egemen olduğu  bir Şırnak,  bir Hakkari, bir bölge, bir ülke oluşmasına  rıza göstermiyorlar." dedi.

Bugün önemli bir noktaya geldiklerini dile getiren Ünal, HDP'yi kastederek, birilerinin ısrarla silahı bir çözüm aracı olarak görmekten vazgeçmediklerine şahitlik ettiklerini söyledi.

HDP'nin seçimden önce herkese gülücükler dağıttığını, güzel mesajlar vermeye çalıştığını belirten Ünal,  "Ama seçimden sonra vasileri duruma el koydular. Kandil konuşmaya başladı. Biz dedik ki hani demokratik siyaset olacaktı? Hani milletin seçtiği temsilcileri mecliste temsil ettikleri millet adına konuşacaklardı? Kandil konuşunca siz susmaya başladınız." ifadelerini kullandı.

Ünal, Bölge insanının artık şiddeti, silahı ve baskıyı istemediğini  özgür, bağımsız bireyler olarak, yaşamak istediğini ifade ederek, "Devletin baskıcı tutumu ortadan kalktığında bu defa kimler baskı yapmaya başladı onu çok iyi biliyoruz. Ben şuna inanıyorum. Demokratik siyaset, çözüm, kardeşlik kazanacaktır. İnsanların demokratik talepleri kazanacaktır." diye konuştu.

Demokratik siyasetin sunduğu fırsatları silahla korku düzeni kurarak bozanlara izin vermeyeceklerini aktaran Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Açık, net, şeffaf siyaset yapmayanlar ayak oyunları kuranlar, iftiradan, yalandan, kara propagandadan medet umanlar kaybedecektir. Biz bu ülkede sadece vatandaşlık temelinde, her vatandaşımızın hür ve özgür olmasını istiyoruz. İnsanlarımızın Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Çerkez farklı kimlikler üzerinden ayrımcılığa maruz bırakılmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu coğrafyada yaşayan 78 milyon insanın her biri özgür ve eşit vatandaştır. Hiçbir bölgede, hiçbir ilde ve ilçede kimseye hiçbir şekilde hiç kimsenin baskı yapmasına izin vermeyeceğiz. Birileri şunu düşünmesin. Demokratik siyasetin onlara sunduğu fırsatları silahla birleştirip bir baskı ve korku düzeni kurmaya hiç kimse heveslenmesin. Biz milletin iradesine sonuna kadar ram olmuşuz. Ama milletin iradesi üzerinde kendisini gören her kim olursa olsun mücadele etmeye devam edeceğiz. Bölgenin iradesi üzerinde kendisini bir üst irade olarak gören hangi mihrak hangi odak olursa olsun bizim çelik irademiz çarpacaktır."

Ünal, çözüm sürecinin birilerinin rahat at koşturması ve meydanı boş bulması anlamına gelmediğini kaydederek, "Çözüm süreci, oraya buraya tehdit savurmak, kamu düzenini hiçe saymak değildir. Çözüm süreci tam da kamu düzenini sağlamak, insanlarımızın onurunu haysiyetini, özgürlüğünü ve kendi özgür tercihini rahatça yaşayabilmesini sağlamak için başlatılmıştır. Gönlünüz rahat olsun, yolumuz açık, Türkiye’nin önü aydınlık." dedi.

Ünal ve beraberindekiler, iftar yemeği çıkışında davetlilerle tek tek tokalaşarak daha sonra İl Başkanlığına geçti.   (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir