• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...

Seçim sonrasında yaşanan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi Başkanı Armağan Öner, Mersin, Adana ve Hatay başta olmak üzere bölgedeki tüm illerin hizmet beklediğini söyledi.

Türkiye`nin artık seçim ve siyaset gündeminden kurtulup, ekonomi odaklı asıl gündeme dönmesi gerektiğini vurgulayan Öner, “Son iki yıldır ana gündemimiz neredeyse hep seçimler olmuştur. En son 7 Haziran`daki genel seçimlerde de milli irade sandığa giderek yeni vekillerini belirlemiştir. Milli irade, hiçbir partiye tek başına iktidar yetkisi vermemiştir. Bu noktada siyasi partilerimize düşen sorumluluk, sandıktan çıkan sonuca saygı duyarak, gereğini yerine getirmeleri, vakit kaybetmeden hükümeti kurmalarıdır.” diye konuştu.

Ekonomik kayıp büyük

Çukurova illerinin özellikle çevre ülkelerde yaşanan olaylar nedeniyle ekonomik ve sosyal kayıplar yaşadığını anımsatan Öner, “Bu kayıplar özellikle Mersin`de ciddi biçimde hissedilmektedir. Mersin pek çok sektörde çok iyi bir potansiyele sahip olmasına karşı ne yazık ki çevremizde meydana gelen çatışmalardan fazlasıyla etkilenmiş, bu potansiyeli yeterince kullanamamıştır. Komşu ülkelerden gelen on binlerce mültecinin yol açtığı ekonomik ve sosyal sorunlar, Suriye ve Irak`ta giderek artan çatışmalar bölgenin dengesini sarsmıştır. Bütün bu gelişmeler, sokaktaki vatandaştan iş dünyasına kadar tüm kesimleri etkilemektedir.” dedi.

Yeni vekiller bölgelerinin sorunlarıyla ilgilenmeli

Bölge ekonomisi için hayati önem taşıyan bazı projelerin yarım kaldığını belirten Öner, şöyle devam etti: “Tarsus Kazanlı Turizm Projesi, Çukurova Bölgesel Havalimanı ve Lojistik Organize Sanayi Bölgesi projeleri başta olmak üzere kentin ve bölgenin geleceğini derinden etkileyecek projeler ya sekteye uğramıştır veya ağır aksak ilerlemektedir. Turizmde, lojistikte, tarımda, sanayide de yapılacak çok iş, alınacak uzun bir yol vardır. Bunun için de önce siyasilerin uzlaşması, sonra da bölgenin yeni milletvekillerinin bölgelerine konsantre olmaları, siyasi görüş ayrılığı yaşamadan birlikte hareket etmesi gerekmektedir. İş dünyasının temsilcileri olarak beklentimiz budur.”  (Osman Öksüz - İLKHA)